Александър Маринов: Импийчмънт на Радев? Ще му направят услуга! Няма да се стигне дотам

https://svobodnoslovo.eu/politika/aleksandar-marinov-impiychmant-na-radev-shte-mu-napravyat-usluga-nyama-da-se-stigne-dotam/126381 SvobodnoSlovo.eu
Александър Маринов: Импийчмънт на Радев? Ще му направят услуга! Няма да се стигне дотам

По-умните противници на президента предпочитат да го държат настрани и пасивен. Ясен е опитът да бъде оваргалян президентът и това е нарушение на неговата репутация.

Това каза политологът проф. Александър Маринов пред Нова телевизия.

Когато се каже "пътят на копринката" трябва да се докаже, каза още той. И беше категоричен, че всеки сигнал трябва да бъде проверен и прокуратурата да си върши работата.

Той не смята, че ще се стигне до импийчмънт на президента. Няма основание, тези, които се опитат да го направят - ще се сблъскат с конституционни и правни основания. Дори да допуснем, че започнат , те ще направят огромна услуга на президента, каза още той. Защото той ще бъде атакуван по несправедливи причини, користно и да бъде елиминиран като опонент.

Нека да допуснем, чисто теоретично, че такова предложение минава през парламента и още по-невъзможното да мине през КС, какво ще имаме като краен резултат - Радев излиза и прави своя партия, а Йотова довършва мандата. И до какво ще доведе това?, каза още той.

Според проф. Маринов има нужда от алтернатива. Въпросът бил, кой ще застане зад президента. Мнозинството от българите не одобряват сегашната система и затова не гласуват и търсят алтернатива, каза още той.

Радев няма да организира хората, но може те да се самоорганизират, посочи шефът на бившия Стратегически съвет на държавния глава.

https://epicenter.bg/

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.