Андрей Райчев: ГЕРБ не е в изолация. Те вече имат договорена коалиция и това е, за да плашат десните

https://svobodnoslovo.eu/politika/andrey-raychev-gerb-ne-e-v-izolaciya-te-veche-imat-dogovorena-koaliciya-i-tova-e-za-da-plashat-desnite/47417 SvobodnoSlovo.eu
Андрей Райчев: ГЕРБ не е в изолация. Те вече имат договорена коалиция и това е, за да плашат десните

"Вече не се обсъжда въпросът кога ГЕРБ ще рухне и ще изчезне от политическия живот, а с кого ще направят коалиция. ГЕРБ не е в изолация. Те вече имат договорена коалиция и това е, за да плашат десните".

Това каза политологът Андрей Райчев в ефира на Нова телевизия.

Според него политическият живот се е вторачил в корупцията и не се виждат истинските проблеми.

„Единия казва, че другият краде и обратното. Трябва да спрат да се обвиняват един друг в кражба и да се обединят около важните въпроси. Въпросът не е дали един или друг политик ще изчезне“, заяви Райчев, цитиран от novini.bg.

„У нас има неспособност да се формира политическо мнозинство. Очевидно е, че избирателите не припознават никой. Недоверието е голямо. Съответно то се пренася вътре между политическите групи в парламента и не могат да се постигнат никакви консенсуси”, заяви Димитър Аврамов.

„Не е възможно и този път да се състави кабинет, политиците отразяват по-базово разделение на електората. Ние сме различни хора, затова в парламента се появяват различни политици, които не могат да се съвместят. Българският политически живот твърдо е свързан с кражбата, този корупционен дискурс довежда до това, че не виждаме какви са големите различия”, подчерта и Андрей Райчев.
„По принцип българският политически живот се движи от страхове, тревожности и комплекси. От чувство за малоценност. Дори този меч, който се размахваше за тази корупция – това е толкова дребно. Всички изследвания, които са правени, са с корупционна нагласа и трябва да си дадем сметка за това. Докато не се научим да имаме достатъчна толерантност към различията – няма да успеем да се разберем”, посочи Росен Йорданов.
„Избирателите ще се демотивират, ако продължим да говорим за едно и също нещо. В новия парламент е важно да се спре да се правят глупости – като например да се коалираш с не когото трябва, или да излезеш от зала, когато трябва да се почетат жертвите на комунистическия режим“, смята Росен Стоянов.

fakti.bg

4 Коментара

Какъв безпредметен

1 year before

и безсмислен разговор се е състоял в някаква си телевизия...

Коментирай

Стеф

1 year before

Съдбата е предопределила и родила чичака на голф игрище. Всичките му прогнози са боклук и нищо от казаното не се е сбъднало. Проблемът е в тези редактори и журналя, които канят подобни пихтиести "анализатори" да се изхождат в национален ефир.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.