Андрей Райчев: Кабинетът "Денков-Габриел" печели време

https://svobodnoslovo.eu/politika/andrey-raychev-kabinetat-denkov-gabriel-pecheli-vreme/124604 SvobodnoSlovo.eu
Андрей Райчев: Кабинетът "Денков-Габриел" печели време

Партиите осъзнават безсмислието да се явяват на избори и това е главната причина да се образува стабилност. И обратното - електоратът е стабилен в своето противоречие. Ние сме се разделили на 5-6 групи, средни и малки, но електоратът е стабилен и политиците се научиха да съответстват на тази стабилност. В този смисъл имаме някакъв напредък. Това коментира пред Радио "Фокус" социологът Андрей Райчев.

Според него кабинетът "Денков-Габриел" печели време: "Никой не го харесва обаче - нито ПП го харесва, нито ДБ и ГЕРБ, нито пък и ДПС го харесва. Но така или иначе той е необходим и политиците осъзнават това и държат тази ситуация, и печелят време до президентските избори в Съединените щати, до есента", смята Райчев.

Той отбеляза, че не е изненадан от факта, че Бойко Борисов за пръв път е заявил, че ротацията ще бъде с Мария Габриел:

"Досега той не беше потвърждавал това. Това е изначална позиция, но някак си се заобикаляше въпроса, като може би е мислил за промяна. Но така или иначе каквото ѝ да е мислил, вече не го мисли. Това правителство няма никакви, освен геополитически основания да съществува. Събраха се само заради войната, а по-късно двете войни. Какво други ги събира? Нищо".

Социологът бе категоричен, че предизвикателствата пред властовата конструкция, които предстоят са външни: "Гледайте войната в Украйна, гледайте войната в Израел. Това са двете неща, които са важни за света, наистина много важни. И от които ще зависи всичко останало"

fakti.bg

4 Коментара

Червената шапчица

преди 3 месеца

Тъпак.

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

- Приятел, как мина екскурзията в Лондон? - Ааа... супер беше! Това, англичанките били много разгонени жени, бе! Можеш да ги изчукаш направо на улицата! Даже не губят време преди това да се запознаят с тебе! Значи, първо се чукат, а чак след това си казват името! Ха-ха-ха! По този начин се запознах с Мери, Кейт, Сюзън, Джулиет, Ан, Маргарет, Дороти, Айлийн, Дебора, Елизабет, Джон... - Извинявай много! Дали чух правилно? ДЖОН ли каза?! - Как да ти обясня, брат... Ако знаеш каква гъста мъгла пада в Лондон...

Коментирай

Виктор

преди 3 месеца

Андрей Райчев е ЕКИП - Еврейски Кривоглед Идиот Празнодумец!

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Викторе, добре си го казал... голям екип е тоя чифут...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.