АНДРЕЙ РАЙЧЕВ: "Не съм очаквал такава политическа наивност от ПП - да се докарат до там за тях възможен изход да няма“

https://svobodnoslovo.eu/politika/andrey-raychev-ne-sam-ochakval-takava-politicheska-naivnost-ot-pp-da-se-dokarat-do-tam-za-tyah-vazmozhen-izhod-da-nyama/88597 SvobodnoSlovo.eu
АНДРЕЙ РАЙЧЕВ: "Не съм очаквал такава политическа наивност от ПП - да се докарат до там за тях възможен изход да няма“

Ако има крачка, то тя вече е направена. Тя се прави заради избирателите на ПП. Заради  тях е всичко това, за да могат да преглътнат тази колаборация. С тях има голям проблем, техните избиратели са ги изпратили там, за да премахнат ГЕРБ от властта, а не да ги връщат. Така политологът доц. Стойчо Стойчев коментира от ефира на Нова телевизия днешната лидерска среща в Народното събрание между ГЕРБ и ПП/ДБ.

"Нали си давате сметка, че този кабинет ще зависи през цялото време от пръста на Борисов?“, попита доц. Стойчев в отговор на въпроса какво би се случило с кабинет на малцинството с мандата на ПП/ДБ.

"Не съм очаквал такава политическа наивност от ПП - да се докарат до там за тях възможен изход да няма“, коментира от своя страна социологът Андрей Райчев.

"Те бяха абсолютно единни, а сега има вътрешни проблеми, които Борисов чака. Времето работи за него. Не виждам лош вариант за него. Той чака разкол между Кирил и Асен, между ПП и ДБ. Малко ги матира“, продължи Андрей Райчев.

"Ако има договорка между ГЕРБ и ПП, за която не сме информирани, ние сме майстори на привидното, тогава ДПС няма да подкрепят никакъв кабинет. Ще гласуват въздържали се. Предполагам, че ще предложат нещо в стила, в който направиха това с проф. Габровски“, прогнозира доц. Стойчев следващите ходове на ГЕРБ.

"Коя своя задача решава Борисов? Той решава въпроса да излезе от изолация и е на една крачка да го реши“, допълни Андрей Райчев.

"Борисов иска да свърши работа в момента“, отбеляза Стойчо Стойчев.

"Страх ли го е Борисов от нови избори? Не. Страх ли ги е ПП от нови избори? Да. До септември ПП могат да са сигурни, че с ДБ ще има мир и дружба между народите. Но след това? Защо им е на ПП ДеБе? Затова времето работи за Борисов. Трябваше да направят това, което каза Иванов - да сложат политическа програма на масата. Загубиха два месеца“, категоричен е Райчев.

„Трябва да бъдем умерени оптимисти, че може да се намери някаква формула и да се направи редовно правителство, което да замрази политическата криза. Тя няма да приключи скоро. Не очаквам големи резултати от тази среща“, каза от своя страна Иво Инджов.

Той допълни следното: „Бойко Борисов иска да управлява с ПП-ДБ, но даде и две други опции – да управлява с ДПС и БСП или да подкрепи правителство на ПП-ДБ“.

Според Любомир Стефанов от толкова много крачки напред сме скочили в окопите и сега трябва да се направи крачка назад.

По думите му това може да стане, само ако лидерите не застават на първия ред.

Относно бюджета, който се чертае, Иво Инджов смята, че това се прави, за да се вкара ПП-ДБ в прегръдка с ГЕРБ.

Политологът Стойчев заяви, че понякога се караме много, но всъщност се прегръщаме.

„Предполагам, че ще предложат нещо в стила на правителството на проф. Габровски. То ще събере някаква подкрепа, но няма да е достатъчна“, смята той.

Попитан кой е печелившия ход на ПП Любомир Стефанов отговори, че те трябва да превърнат ГЕРБ в заложник. „Каква е целта ти? Да те има в пейзажа или да минеш и да те няма?“, попита той.

Иво Инджов смята, че проблемът на ПП-ДБ е, че има много лидери. „Но ако успеят да са единни, това ще се превърне в техен плюс. Не трябва да се поддават на играта на опитния Борисов“, категоричен бе Инджов.

Източник: Гласове

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.