Андрей Райчев: Ще има правителство без “ти имаш кюлчета” и “ти открадна газа”

https://svobodnoslovo.eu/politika/andrey-raychev-shte-ima-pravitelstvo-bez-ti-imash-kyulcheta-i-ti-otkradna-gaza/54177 SvobodnoSlovo.eu
Андрей Райчев: Ще има правителство без “ти имаш кюлчета” и “ти открадна газа”

Андрей Райчев от “Галъп” прогнозира, че е по-възможно да има диалог между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и да се стигне до излъчване на редовно правителство. Той подчерта, че това означава да се спре с разговори за миналото. “Едните казват “ти имаш кюлчета”, другите - “ти открадна газа”, обясни образно Райчев.

Според социолога, коалицията ПП-ДБ няма да остави другите формации в новия парламент да прави коалиция за правителство, защото в нея има “часовников механизъм”, който може да я взрими.

Андрей Райчев даде като илюстрация за това думите на създателя на ДСБ Иван Костов, който заяви, че ако дефицитът мине 3%, това ще е последния път, в който гласува за тази коалиция. Той обаче допълни, че е много неясно как и между кого ще се водят преговорите в следващия парламент.

Евелина Славкова от “Тренд” заяви по Нова телевизия, че поздравява всички свои колеги социолози и политолози, които този път много точно са прогнозирали изхода на предсрочните парламентарни избори в неделя. Тя допълни, че този път няма основание за обвинения към никоя от агенциите, правили проучвания.

Според Славкова изненадата на изборите е връщането на ИТН в Народното събрание. “Много е трудно, като си бил в парламента и си излязъл, да се върнеш самостоятелно, а не в коалиция”, обясни тя. Според нея политиците трябва ясно да си дадат сметка и за друга тенденция - качването на популярността и резултата на “Възраждане”.

https://frognews.bg/

3 Коментара

Райчев очаква

преди 1 година

правителство "никой няма да ти търси сметка за голфкомплекс и за грантове"...

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Щом са казали от Козяк, че правителство трябва да има, за да може територията ни да бъде използувана по "предназначение" значи, че всякакви безобразия най-вече от ГЕРБ и всичко което направиха "шарлатаните" на Радев трябва да се замете. Демокрация ли, справедливост ли, грижа за народа ли, всичко е в услуга на плановете на умиращия Хегемон и неговите верни слуги. А мършата стои и чака някакво чудо, някой друг да дойде и да и реши проблемите, досущ като на промитите мозъци на укрите, които така и не разбраха, че са сухи дърва в огъня на световния катаклизъм. Истинските причини на войната в Украина."Guerre en Ukraine : Les véritables raisons du conflit (partie 1/5)"

Коментирай

Иван Пеев

преди 1 година

Мили сънародници, честито ви новото ОФ - ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС! Да живее е пребъде българо-европейската дружба! Смърт на демокрацията, свобода на мафиота! Ура, другари!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.