Андрей Райчев: В коалицията ПП-ДБ цъка часовник-бомба

https://svobodnoslovo.eu/politika/andrey-raychev-v-koaliciyata-pp-db-caka-chasovnik-bomba/125105 SvobodnoSlovo.eu
Андрей Райчев: В коалицията ПП-ДБ цъка часовник-бомба

Изборите свършиха, но неизвестните останаха. След анонсите на "Продължаваме Промяната - Демократична България" и на Бойко Борисов подробностите не са много. Каква развръзка следва?


Андрей Райчев заяви в Панорама, че от миналите избори насам се води един и същи диалог. "От пусто - в празно.

"Продължаваме Промяната" подценяват факта, че в самата им коалиция цъка часовник-бомба. Те не чуха репликата на Иван Костов - "за последен път не гласувам за вас - леви сте ми". Те не виждат нюансите на (Христо) Иванов и говорят и от името на "Демократична България". Според социолога те нямат план, което може само да им повлияе негативно и да губят повече на следващи избори. 

Това правителство е брак по сметки с отвращение. Няма никакво съмнение - то беше декларирано така. Някой да е казал, че на тези, които арестуваха Бойко Борисов им е простено? Това е принудено геополитическо правителство. Въпросът е кога ще свърши войната в Украйна и как.

Така без задръжки описа картината на политическата сцена  социологът Андрей Райчев пред БНТ.

"Преди година и половина се изказаха две мнения - "Украйна ще победи Русия" и "военно решение няма". Минаха две години - видимо, с просто око,  Радев е прав. Това е голямото събитие, което тече. Ако кажа вместо чернокож - негър и вместо ром - мангал - аз съм расист. Защо за руснаците могат да се наричат орки и това да няма последици?", попита още Райчев.

Той каза, че донякъде е фен на това правителство, защото то решава един много сложен въпрос - как да се мине между силата на нелоялността към НАТО.

От своя страна, политологът Васил Гарнизов заяви, че ако войната в Украйна приключи, следват предсрочни избори, макар и не веднага.  

Любомир Аламанов подчерта, че победителят трябва да носи отговорност за управлението, но в публичното пространство отново се говори защо вторият нищо не е направил. "Всички трябва да поговорим за това как първият ще направи някакво правителство, вторият дали иска или не - това е негово право. Той може да иска да бъде конструктивна опозиция на ГЕРБ, защото БСП не беше хубава опозиция много дълго време".

Според Кристиян Шкварек е добре коалицията ПП-ДБ да преглътне обидата и да подкрепи кабинет на ГЕРБ, защото на следващи избори ще загуби подкрепа. "Те са изгубили рекорден брой депутати от предишните избори спрямо сега. Има един мит за втората партия - в момента тя не е ПП, а "Възраждане". В момента ПП всъщност имат 28 депутати, а ДБ - 26".

https://epicenter.bg/

2 Коментара

факиуу

преди 3 месеца

България трябва да изгони американския посланик! Всеки ден пред американското посолствто трябва да има викове "УБИЕЦ" и да бъде изгонен от България! България трябва да обяви сащ за стратегически враг и завинаги да прекратим дипломацията със сатаната - сащ! сащ е враг на човечеството! сащ е враг на световния мир!

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Палачинката Райчев - таткото на Ружа - "Социологът Андрей Райчев го определи като безспорен успех, който се приема като поражение." А иначе е убеден, че въздушно-капковият Шенген е поражение, което се представя от ака Денков като безспорен успех.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.