Атанас Пеканов: Борбата продължава! Не се отказваме от приемането на еврото

https://svobodnoslovo.eu/politika/atanas-pekanov-borbata-prodalzhava-ne-se-otkazvame-ot-priemaneto-na-evroto/52467 SvobodnoSlovo.eu
Атанас Пеканов: Борбата продължава! Не се отказваме от приемането на еврото

”Отлагането на влизането в еврозоната е заради ясни причини. Те са, че има правила. България към момента не отговаря на два от петте критерия, по които тя би била оценена за влизане в еврозоната. Поради бездействието на парламента не отговаряме на тези критерии.” Това каза вицепремиерът Атанас Пеканов в „Защо, господин министър“ по БиТиВи.

Вицепремиерът Атанас Пеканов подчерта, че от месеци България не отговаря на един критерии - инфлационният: "Ние работим по това да търсим гъвкавост от европейските ни партньори, така че да се намери решение, което да отговаря на текущата ситуация, а тя е една много висока инфлация във всички страни. За да търсим гъвкавост по отношение на критериите ние трябваше да сме перфектни по всички други критерии, вместо това не сме приели четири закона. Закони, които отдавна се изискват от нас."

Пеканов допълни: "Ние не се отказваме от еврото и продължаваме работа. Датата за изискване на доклад е края на м. февруари. Това го знаем отдавна, но до тогава трябва да знаем дали отговаряме на критериите, а ние сега знаем, че няма да отговаряме."

Пеканов посочи: "От пет години пише, че не изпъляваме критериите. Страната щеше да бъде отхвърлена, а това щеше да има много сериозни имиджови щети. Не си представяйте, че това може да го искаме всяка година. Само една страна е искала подобно нещо - Литва. Отхвърлена е само заради един критерий инфлацията, тогава тя е била 3,8%, при нас е 14%. Не отговаряме на законодателния критериѝ."

https://frognews.bg/

9 Коментара

Иванов

преди 1 година

Атанасчо, Атанасчо и ти на голям капацитет се правиш, казано на прост български, въздух си под налягане. Възраждане събират подписи за референдум, щото се каза, че собствената валута си е фактор на суверенитет. От какъв зор е това бързане и кой е казал, че ще има някаква полза, когату Гърция е толкова хубав пример. При това Европа навлиза в дълбока необратима рецесия, т.е. инфлацията у нас ще расте. Стив Ханке, бащата на валутния борд направи смазващи обяснения, Григор Сърийски се произнася толкова птъи. Ти какъв специалист си и кой ти е навил пружината да кукуригаш в полза на еврото. Аман от маши, от палячовци, от продажни наивници, които сериозно се вземат за капацитети, АМАН.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Този комсомолски натегач, Атанасчо, докато не изяде един як пердах, няма да миряса, май…

Коментирай

Иванов

преди 1 година

"Пеканов: България губи 400 млн. лв. на година заради еврото" -ЛУПА. БГ Как ги изчисли тези 400 милиона. И Василев мисли същото. "Василев: Отлагането на еврото е управленски провал и цивилизационно предателство"ЦИВИЛИЗАЦИОННО ПРЕДАТЕЛСТВО, БОГА МИ. Ясно е че почна щедрото раздаване на пари от декларираните 10 милиона за вкарването ни като говеда в еврота. Чакайте да се проведе един референдум бе господа, така стана с вкарването ни в НАТО, в ЕС, така си унищожихме ракетите и всичко останало, винаги слеД масивната канонада на продажни душици. ОСТАВЕТЕ НАРОДА ДА РЕШИ ИСКА ЛИ ГО ЕВРОТО ИЛИ СОБСТВЕНАТА СИ ВАЛУТА-МЕРЗАВЦИ..

Коментирай

Иванов

преди 1 година

А дали народът го иска това захарно евро погледнете във форума на ФАКТИ. Там се вижда дали тоя момък е одобряван или не, дали се приема " мъдрото" му предложение или не. https://fakti.bg/bulgaria/756984-pekanov-otlaganeto-na-vlizaneto-v-evrozonata-nosi-ogromni-shteti-za-balgaria

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

Господи, какъв комсомолец! В него всичко свети - и намазаната с гел коса, и леко смръщеното чело, погледът на граблива птица, чувствените устни... - същи комсомолски секретар от началото на 80-те. Повръща ми се от такива. Кстати - това антрефиле по-горе е отново анонимка - анонимка, писана вероятно от някоя социална риба-прилепало, т.е. негов хроникьор. Май уважаемата редакция е започнала да спазва правилото "нито ден без анонимка"...

Коментирай

учен истински

преди 1 година

а не недоучен като този.Този послушник без да мисли повтаря като развален грамофон онова което му диктуват.Лишен е от всякаква експертиза.Оценка две минус.

Коментирай

учен истински

преди 1 година

а не недоучен като този.Този послушник без да мисли повтаря като развален грамофон онова което му диктуват.Лишен е от всякаква експертиза.Оценка две минус.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.