Австрия така и не се отказва от ветото за влизането на България в Шенген

https://svobodnoslovo.eu/politika/avstriya-taka-i-ne-se-otkazva-ot-vetoto-za-vlizaneto-na-balgariya-v-shengen/109565 SvobodnoSlovo.eu
Австрия така и не се отказва от ветото за влизането на България в Шенген

Австрия ще продължи да налага вето върху влизането на България и Румъния в Шенген, заяви министърът на външните работи на страната Александър Шаленберг пред ”Политико”.

Нещата ще останат такива, докато Виена не види "значително намаляване" на броя на кандидатите за убежище, поясни той.

Този брой, без да бъдат включени украинците, се е увеличил в Австрия почти тройно и е достигнал 110 000 души, пише "Политико". Това прави най-много на глава от населението в ЕС и накара правителството във Виена да блокира разширяването на Шенген през декември 2022 г.

"Трябва да стане ясно, че когато виждаме над 100 000 молби за убежище всеки 12 месеца, е трудно да оставим една нефункционираща система да действа", допълва външният министър, цитиран от БНР.

frognews.bg

2 Коментара

Koko

преди 1 година

Добре че са те,иначе нашите "политици", малоумни продажници щяха да ни сготвят.

Коментирай

Иванов

преди 1 година

Не знам докога ще размахват този безмислен морков пред очите ни, досущ като американските визи. Защо ни са тези шенгенски визи бе хора, ЗАЩО. България е абсолютен разграден двор, всеки ден улавят по някакъв смешен процент емигранти, останалите са тайна. Тези емигранти са все от държави, които бяха нападнати и съсипани от световния хегемон. Населението на Европа се променя, то става една мозайка от национални и религиозни различия. България просто е на пътя им към ГРАДИНАТА, тази, която смука богатствата на колониите ВЕКОВЕ. Сега за тях идва може би Божието възмездие. Ние обаче защо трябва да плащаме греховете на колониална Европа, ЗАЩО. Защо трябва на всяка крачка да чета английски надписи, да консумирам храни, които те ни продават като на аборигени. Защо насила да се правим на идиоти и на дебили??? Как могат Турците да приемат руски ядрени централи, а ние се отказахме от всичко, което досега ни бе предоставяно евтино и сигурно. Малоумни ли сме или какво????

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.