Балабанов: Асен Василев е човекът, сринал финансовото състояние в държавата

https://svobodnoslovo.eu/politika/balabanov-asen-vasilev-e-chovekat-srinal-finansovoto-sastoyanie-v-darzhavata/109822 SvobodnoSlovo.eu
Балабанов: Асен Василев е човекът, сринал финансовото състояние в държавата

“Василев е човек, който срина финансовото състояние в държавата. Този човек не трябва да се сдобива с власт. Такъв кабинет на малцинството, с втори мандат, при положение, че първият още не е даден, е абсурден, и няма да мине”.

Това заяви Станислав Балабанов от ИТН в кулоарите на парламента.

“Кабинет на малцинство от хора, които говореха преди, че това са "котки в чувал", а сега с идеята да се облагодетелстват, казват, че това е най-важното за държавата, е лицемерно и егоистично особено с кандидат за министър на финансите Асен Василев”, каза още Балабанов.

Възможностите, според мен, е или през първия, или през третия мандат. Ние сме готови да получим третия, ако се стигне до него”, заяви още Балабанов, след което уточни, че в духа на парламентаризма ИТН ще се отзоват на разговори ако получат покана.

“Ние ще се опитваме да бъдем гарант този парламент да работи, защото държавата има нужда от спокойствие. Ролята ни е да осъществяваме контрол, да заставаме на страната на истината, ние ще подкрепяме всички, по възможност, практични решения в законодателната институция”, подчерта още той.

Балабанов определи покушението срещу главния прокурор Иван Гешев на 1 май като "брутален опит за убийство".

“Особено като са замесени косвени хора и части от семейството на главния прокурор. Става въпрос и за неговите деца, представете си ако се беше случило най-лошото, тези деца да бъдат косвени жертви на счупеното в държавата и институциите. Това беше покушение срещу държавна институция, трябва да има адекватно разследване и виновните да си понесат отговорността”, подчерта депутатът от ИТН.

fakti.bg

3 Коментара

Никой

преди 11 месеца

Василев направи бюджет, в който бяха предвидени мерки за справяне с високите цени на тока и горивата, намалено Ддс за някои стоки и услуги. Този бюджет бе приет от НС. Поради безхаберие не бе внесен и приет нов бюджет за тази година, а удължиха стария. Не харесвам Василев, но защо само той да е виновен за днешното състояние на бюджета?

Коментирай

Някой

преди 11 месеца

ДПС - 2 да не се изказват, моля. Подмолни егоисти. А, и изведнъж главния прокурор им стана много удобен. Защо ли?

Коментирай

0000

преди 11 месеца

Това хюмне да хваща дисагите и към Киев.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.