Бареков: Искат да фалират държавата и Костов им върши мръсната работа

https://svobodnoslovo.eu/politika/barekov-iskat-da-falirat-darzhavata-i-kostov-im-varshi-mrasnata-rabota/25943 SvobodnoSlovo.eu
Бареков: Искат да фалират държавата и Костов им върши мръсната работа

Евродепутатът и лидер на "Презареди БГ" Николай Бареков коментира остро появилото се в медиите изказване на Иван Костов, че България трябва да се откаже от валутния борд. По думите на Бареков "влизането в Еврозоната ще обрече на бедност тези 80 процента от българското население, които с днешна дата едва свързват двата края или въобще не успяват. Излизането на България от валутния борд ще създаде предпоставка всичките ви фалирали бизнеспартньори да фалират държавата и банковата система и да си стопят дълговете".

Вижте пълния текст, публикуваме го без съкращения:

"Като български политик в Европа съм длъжен да задам въпроси към г-н Иван Костов, известен като Драгалевския Лаборант, и към задкулисието, което той представлява, във връзка с предложената от тях абсурдна и самоизключваща се идея - да кандидатстваме за Еврозоната и при неуспех да отменим валутния борд.

Оставям настрана шизофренната ситуация и питам г-н Иван Костов: от името на кого и #КОЙ вие искате да фалирате държавата? Влизането в Еврозоната ще обрече на бедност тези 80 процента от българското население, които с днешна дата едва свързват двата края или въобще не успяват. Излизането на България от валутния борд ще създаде предпоставка всичките ви фалирали бизнеспартньори да фалират държавата и банковата система и да си стопят дълговете. Вашето предложение за нова монетарна политика на държавата ще развърже ръцете на самозабравилите се български политици, най-вече тези отляво и в националпопулисткия сектор. С две думи това означава печатане на пари, временно вдигане на доходите. Пенсиите ще станат 1000 лв, а след 6 месеца същите тези пенсии ще са скочили на 100 хил. лв, което ще бъде равно на 10 долара.

Г-н Костов, длъжен съм да ви попитам: от името на подсъдимите Огнян Донев, Иво Прокопиев, Цветан Василев ли искате да докарате България до сценария Виденов 2? Задавам същия въпрос към моите приятели Христо Иванов и Радан Кънев. Те защитават ли тези ваши идеи в политиката и готови ли са да ги приложат на практика, ако участват в дясноцентристко управление с патерици финансираните от Белград политически проекти?

Задавам въпрос и към бившия премиер Борисов: готов ли е в името на дясно обединение с патриотично-популистки оттенък да участва в последващото разграбване на държавата чрез печатане на пари и стопяване доходите и спестяванията на народа?

На финала ще ви дам пример с Дания, която също като България е малка държава, член на ЕС. Политиката на Дания е твърдо срещу емиграцията и твърдо срещу Еврозоната. Вследствие на това датската крона е една от най-стабилните валути в Европа, а стандартът на живот е много над средния в Европейския съюз."

Бареков: Искат да фалират държавата и Костов им върши мръсната работа

bnews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.