Без Мария Габриел! ГЕРБ регистрира евролиста с водач Росен Желязков: Чака ни много работа!

https://svobodnoslovo.eu/politika/bez-mariya-gabriel-gerb-registrira-evrolista-s-vodach-rosen-zhelyazkov-chaka-ni-mnogo-rabota/133264 SvobodnoSlovo.eu
Без Мария Габриел! ГЕРБ регистрира евролиста с водач Росен Желязков: Чака ни много работа!

Без доскорошния еврокомисар и неуспял кандидат за ротационен премиер Мария Габриел е евролистата на ГЕРБ.

Първите позиции в евролистата на ГЕРБ са за досегашните членове на ЕП на формацията - Андрей Ковачев (2-ри), Андрей Новаков (3-и), Емил Радев (4-и), Ева Майдел (5-а), Асим Адемов (7-и). От списъка отсъства само един от досегашните евродепутати на ГЕРБ - Александър Йорданов.На негово място от СДС е сложен Илия Лазаров.

Впечатление прави отсъствието на бившия кандидат за премиер Мария Габриел в евролистата. Припомняме, че тя бе еврокомисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в комисията “Фон дер Лайен”. Очакванията бяха именно тя отново да бъде европейското лице на ГЕРБ в Брюксел, но по време на регистрацията на ГЕРБ в ЦИК заедно с Желязков бяха само настоящите евродепутати на партията Андрей Новаков, Андрей Ковачев и Асим Адемов.

Сред номинираните кандидати за член на Европейския парламент не е и действащият еврокомисар Илиана Иванова.

"Няма изненади в нашата листа, тя е стабилна. При нас няма вътрешни противоборства или вътрешна конкуренция. Ще очакваме много работа, за да оправдаем доверието ни като водеща политическа сила".

Това заяви пред журналисти депутатът от ГЕРБ Росен Желязков, който заедно с административния секретар на партията Цветомир Паунов регистрираха в ЦИК ГЕРБ за европейските избори на 9 юни, на които именно Желязков е водач на евролистата.

Желязков добави, че ГЕРБ ще защитава политиките си както на национално, така и на европейско равнище. В Европейския парламент това ще са най-вече темите, свързани със сигурността и отбраната, нелегалната миграция, опазването на външните граници на ЕС и борбата с климатичната неутралност в нейния икономически аспект.

Политическо ще е решението дали Желязков ще остане в българския парламент като водач от Благоевград, или ще отиде в Брюксел.

"В момента влизаме в кампанията с еднакви послания, защото интересите са възстановяването на доверието на хората в християнските добродетели. Ние сме обърнати към всички добродетели. Смятам, че и двете листи ще се представят достойно", каза още Росен Желязков и уточни, че е „политическо решение“ къде ще бъде депутат след изборите – у нас или в Брюксел.

По думите му голямата цел е България не просто да бъде лидер на Балканите, но и да има най-успешния брутен вътрешен продукт по покупателна способност от населението.

Ние сме ориентирани към нашите послания и политики, защото на България ѝ трябва ясно лидерство, посочи още той.

По думите на Желязков няма нищо екзотично в това, че е водач на евролистата в пряка конкуренция на друг бивш председател на Народното събрание Никола Минчев от ПП-ДБ.

"Няма мажоритарен елемент в изборите, ние сме ориентирани към нашите политики – ясна политическа отговорът и лидерство, стабилно политическо управление в България. Когато дойде моментът за коалиционно управление, защото друго не е възможно да има – ще се търси електоралната тежест и ясна коалиционна култура и това, което в предходния кабинет не успяхме да постигнем", каза той.

Ето пълната евролиста на ГЕРБ-СДС:

1. Росен Димитров Желязков

2. Андрей Андреев Ковачев

З. Андрей Гришев Новаков

4. Емил Йорданов Радев

5. Ева Константинова Майдел

6. Илия Димитров Лазаров

7. Асим Ахмед Адемов

8. Николай Димитров Рашков

9. Алина Стефанова Милушева

10. Себастиян Жан Таджер

11. Борислав Красимиров Киров

12. Станислав Станиславов Петрунов

13. Георги Стоянов Владов

14. Цвета Ангелова Точева

15. Даниел Пламенов Пелов

16. Ваня Радомирова Тонева

17. Полина Венциславова Исаева

https://epicenter.bg/

5 Коментара

От списъка отсъства само един от досегашните евродепутати на ГЕРБ - Александър Йорданов.

преди 1 седмица

Ами сега?

Коментирай

2. Андрей Андреев Ковачев

преди 1 седмица

Не може без откровени педерасти-соросоиди Боко Тиквата, нали?

Коментирай

Боко Тиквата§Шиши: "Ние грабим, вие плащате! Ясно?"

преди 1 седмица

Машинно гласуване? Частна фирма реди изборите Частната фирма “Смартматик” управлява изборите в България за пореден път с машинното гласуване, а институциите у нас нямат пълен контрол върху процеса, защото компанията “Смартматик” е създател и де факто остава владетел на софтуера на машините, коментираха пред “Труд news” IT-специалисти, юристи и експерти по изборни анализи у нас. “Всяка машина може да бъде манипулирана от хора, защото най-слабото звено в една цялостна система е човекът. Винаги има възможност за пробив”, обясниха университетски преподаватели по информационни технологии.

Коментирай

Galya from the Embassy

преди 1 седмица

Социоложката на повикване "Екзакта" твърди, че ... Елена Йончева, Калина Андролова, Соня Колтуклиева и Веска Томова няма да гласуват за коалицията НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ!

Коментирай

Мъкрон

преди 1 седмица

Червеногъзко,червенозаднобузко водач??!!Много бързо избуя на червенотиквеничковата нива!!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.