„БEЗКРАЙНАТА ВАКАНЦИЯ“ НА СОЛОМОН ПАСИ

https://svobodnoslovo.eu/politika/bezkraynata-vakanciya-na-solomon-pasi/113210 SvobodnoSlovo.eu
„БEЗКРАЙНАТА ВАКАНЦИЯ“ НА СОЛОМОН ПАСИ

Като беше бебе един от йоркширите ми все искаше да си яде лайната. Този факт ме подсети тази сутрин за лицето Соломон Паси, както и за старата софийска клюка, как пияният на мотика млад Мони, подскачайки из столичните нощни улици, изведнъж се покатерил на покрива на един “Трабант”, свалил си гащичките и се изсрал. Със самодоволна физиономия. И под бурните аплодисменти на няколко други свои интоксикорани авери.

Искам само да кажа, че СолоМони е очевидно храбър мъж. След като се е осмелил да предприеме един толкова рискован ход. Не за друго, а тъй като в този живот рано или късно, но неизбежно, идва мигът, в който започваш да си ядеш лайната. А Мони, като го гледам, все още е слабичък, което пък предполага, че тепърва има много да плюска. Този евроатлантик, обсебен от болни и фанатични страсти.

И моля ви се, ако вече сте започнали да схващате посланието ми, тук е моментът да кажа: това не е антисемитизъм. Много по-просто е. Става дума за най-обикновено диагнозно-смути, в което на равни части са изстискани по 300 грама класическо безродничество, нагъл цинизъм и сериозна комплексарщина, движена от някакво необяснимо генетично презрение към всяка една чужда вяра, бит или избор. Или с двете думи: Мони си мисли, че е висша раса, а всъщност е леко захабен изкуствен интелект. Ама, дано поне му плащат добре. Аз по принцип съм “за”. Използването на изкуствен интелект. В порното.

Вижте, няма никакъв проблем лица като Мони да си серат където си искат и каквото си искат, стига да не търсят широка публичност за лайната си. А Мони обаче търси. Той иска неговите лайна да ги дават по CNN по възможност. Обаче там на флуент инглиш същият обяснява, че лайната не били негови, а мои. И призовава, моля ви се, Тагарев за свидетел, все едно сме на дело, организирано от Пепи Еврото. А Тагарев дори не мига от гордост. Щото той нали е един достоен украински офицер все пак, министър отбраната у нас му е само part-time job. В България той е на хонорар. От любов към родината. Украйна.

Повярвайте ми, не ги съдя тези хора, майната им, те тея палячовци все едно не попадат под българския закон. Морален или друг. Камо ли пък да попадат под моя. Те са просто едни чужденци. Досущ като Киро. Макар и първите двамата да са доста по-злобни от хипстера Кирчо, като по тази си черта повече напомнят на стария украинец Брендо, отколкото на Явор Божанков, например.

Не ги съдя, щото аз за себе си какви работи мога да ви разкажа, Корнелия Нинова сигурно ще ми прати Цола Драгойчева за експресен сеанс по демонен екзорсизъм.

Но не в това въпросът. Въпросът е, че между тях и мен има една фундаментална разлика. Аз съм никой, а те представляват държавата ми. Да, моята държава, която те успяха да вземат на концесия, досущ като “Дънди прешъс” златото ни. Едни нагли чужденци, които в момента ри-рентват България на когото им попадне. В стая за почивка ни превърнаха. Скоро дори “на час” ще почнат да ни дават под наем.

Абе, това е невероятна история, най-новата ни, политическа история. Лайняна история, но пък една невероятно лайняна история. Един ден в учебниците за периода 2010 – 2025 година най-вероятно ще има нарисувано само едно лайно.

Що се отнася до Соломон, то дано не му хрумне да дойде с голямата си уста и гърчавото си дупе в Гърция, че тогава да види, какво е да зарадваш аверите си от натовска държава, с разсъжденията по тема “православие”. Само две думи ще успее да им каже Мони преди гърците да го сервират пържен с малко скордаля в някоя евтина таверна.

Язък само за великия Исак Паси. Ама, както казва майка ми, тя природата някой път си почива. Със Соломон Паси, предполагам, е на безкрайна ваканция.

Васил Петев

www.big5.bg

5 Коментара

Glienicke Bridge.

1 year before

Страшен сте! Дайте рецепта за смути и на Денков, и Габриел - яяясната стъпка. И още един път тагарев в блендера.

Коментирай

Мина

1 year before

Авторът, на чието перо винаги се възхищавам- знае за какво става въпрос. И други знаем. Как така всичките имат една и съща визия- големи уши, ниско чело, съсухрени личица, събрани миши очички и голям и крив нос? Визия на плъх? Плъх със “синя” кръв? А дали е “синя”? Предстои да разберем. Скоро.

Коментирай

Олеся Зеленска

1 year before

Ех, другарю Хитлер! Къде си блял и спал, за да изтървеш родата на СополонМарсол? Какви хубави кожени абажури за кабинетите на Гестапо стават от тях. А особено от тоз марсолсопол- даже и кожени папки

Коментирай

Олеся Зеленска

1 year before

Ех, другарю Хитлер! Къде си блял и спал, за да изтървеш родата на СополонМарсол? Какви хубави кожени абажури за кабинетите на Гестапо стават от тях. А особено от тоз марсолсопол- даже и кожени папки

Коментирай

На баба ти хвърчилото

1 year before

Паси е плод на пиянска ч.кия!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.