Борисов: Бих уволнил военния министър Тодор Тагарев, а съветникът му отдавна да си е заминал

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-bih-uvolnil-voenniya-ministar-todor-tagarev-a-savetnikat-mu-otdavna-da-si-e-zaminal/115893 SvobodnoSlovo.eu
Борисов: Бих уволнил военния министър Тодор Тагарев, а съветникът му отдавна да си е заминал

Военният министър Тагарев се превръща в поредната ябълка на раздора в управляващата НЕкоалиция. Поводът е неадекватното поведение на министъра, след като неговият съветник Мустафа Емин вдигна скандал в "Пирогов". Болницата защити лекарите и заяви, че съветникът е имал арогантно поведение. Вместо да накаже съветника си министър Тагарев нареди да се проучи кой е изнесъл информацията.

Заради всичко това Борисов смята, че военният министър Тодор Тагарев трябва да бъде уволнен.

„Ако бях министър-председател, щях да махна министъра на отбраната заради съветника. Съветникът щеше да си е заминал на мига. Медиите щяха да ми задават въпроса: „Господин премиер, кога ще махнете неговия началник?“. Аз ги познавам медиите в България. Сега те имат заповед да мълчат по темата, за това арогантно поведение. И аз считам, че  Тагарев незабавно трябва да го уволни. И ние ще го питаме в комисията по отбрана (в Народното събрание) защо не го уволнява. Колко ценен е? Какво разбира от отбрана този човек, назначен за съветник, или е назначен само за да взима заплата? Но ще спра, защото пак ще кажат, че се карам с правителството“, каза Бойко Борисов.

Припомняме Мустафа Емин поиска дете в шок да бъде извадено от шокова зала на „Пирогов“, за да бъде прегледано неговото с „лека раничка“, по думите на медиците в болницата, които публикуваха информация за инцидента на страницата във Фейсбук на „Пирогов“. В отговор военният министър Тодор Тагарев изпрати писмо до здравния министър, в което поиска да знае кой от „Пирогов“ е разрешил тази информация да бъде публикувана.

След скандала в „Пирогов“ стана известен и друг скандал, отново с участието на подчинен на Тагарев. Директорът на Информационния център на Министерството на отбраната Владимир Миленски е забранил на Военния телевизионен канал (ВТК) да показва кадри с религиозен ритуал на Българската Православна Църква, защото това било вредно за армията.

epicenter.bg

4 Коментара

Червената шапчица

10 months before

Боци, не се напъвай, миличък, че я ще скъсаш минискус, я ще се посереш. Карай я по-яваш, яваш. Боци, очаквам да издигнеш Муцинка за кметица на Вълчедрън, че да захлебим. Обещаваме да върнем ресто... Целувки от мен.

Коментирай

някой си

10 months before

Г-н Борисов, сега цяла България вази гледа и във вас ни е надеждата! Аз даже много се учудих, че влязохте в такава коалиция с такива неадекватни хора, състворяващи неща, сякаш напук на хората и Родината ни!

Коментирай

Посетител

10 months before

Ми, не знам какво чакаш! Дръпни си Гаргамелата и сглобката ще се разпадне! Ама пусто шубе от АмбасадаТа...

Коментирай

Геле

10 months before

Докато шкембе войводата ти крепеше мъдата и управлението не говореше така

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.