Борисов: Бихме могли да работим с ПП-ДБ, но без знаковите им лица!

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-bihme-mogli-da-rabotim-s-pp-db-no-bez-znakovite-im-lica/131315 SvobodnoSlovo.eu
Борисов: Бихме могли да работим с ПП-ДБ, но без знаковите им лица!

Ако всичко около скандала с МВР се окаже истина, бихме работили с ПП-ДБ, но без знаковите им лица!

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна днес, че ако турболенциите в Министерството на вътрешните работи се окажат истина, той не би работил повече "със знакови лица" на "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Живко Коцев съм го назначавал във Велико Търново още 2013 г. И затова сме го подкрепяли. От това, което виждам в последните дни - те са имали други мисли. И се надявам разследващи органи да доведат докрай, за да излезе истината. Трябва да се види кои са тези хора, те са давали сигнали срещу мен. Много е важно хората да знаят, че ако това се окаже истина, ние бихме работили с ПП-ДБ, но без техните знакови лица", изтъкна Борисов.

ПП-ДБ твърдо държаха за МВР министъра и шефа на ДАНС. Стигам до извода, че те са имали някакви други мисли и се надявам разследващите органи да доведат нещата докрай, за да знаем истината за контрабандните канали, които очевидно са се развивали“, каза Борисов.

"Това служебно правителство щеше да изглежда по съвсем различен начин за всички нас, а тези два месеца да използваме в преговори и след изборите да се направят истински споразумение и управление. Ако Асен Василев беше приел този компромис, нямаше да имаме никакви теми в този момент", каза Борисов.

Никога нямаше да оставя някои от тези министри, никога нямаше да оставя този външен министър, ако зависи от мен, заяви Борисов в коментар за състава на служебния кабинет на Димитър Главчев.

В служебния кабинет доминира кабинета "Денков - Габриел". Особено с такива знакови министри като Гвоздейков и Вътев. Зам.-министрите, които са назначени по това време от ПП. Има три - четири нови имена, посочи още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към избирателите на ПП-ДБ, защото виждал как техните лидери се опитват да вменяват вина, че друг им е виновен. И отново разказа защо са се провалили преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ. За двете седмици разговори никой от ДПС не се е намесил. 

"Благодаря на Асен Василев, че потвърди за компромисите. Можехме да направим съвсем различно нещо. Виждайки състава на това правителство, с Асен Василев, Мария Габриел, щеше да се направи съвсем различно нещо. Обръщам се към избирателите на ПП-ДБ. Нямаше да имаме никакви теми в момента, ако бяхме се разбрали, но те са имали някакви други мисли", каза още Борисов.

Можехме да използваме тези месеци в преговори, а след изборите да направим истинско коалиционно споразумение. Ако Асен Василев се беше върнал и беше казал: приемаме този компромис.

Лидерът на ГЕРБ обясни, че последният му разговор с Димитър Главчев е бил преди години, в старият парламент и не е бил приятен, защото тогава му е поискал оставката. Беше нагрубил колегите от БСП и те поставиха това като условие, припомни Борисов.

Попитан дали ще нарежда на Главчев, защото кариерата му е била свързана с ГЕРБ, той каза, че ако е имал контакт или влияние върху Главчев, е нямало да остави този външен министър и други от министрите.

https://epicenter.bg/

7 Коментара

гошо

преди 3 седмици

Пудел, още те е страх от Киро, а може би и от Галя.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.