Борисов гневен на ПП: Пречим им на рушветите! Денков се оплете като пиле в кълчища за Северна Македония

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-gneven-na-pp-prechim-im-na-rushvetite-denkov-se-oplete-kato-pile-v-kalchishta-za-severna-makedoniya/127511 SvobodnoSlovo.eu
Борисов гневен на ПП: Пречим им на рушветите! Денков се оплете като пиле в кълчища за Северна Македония

Вътрешният министър е министър на България. Не е на ГЕРБНие не считаме, че министрите са партийни, за разлика от мнението на Денков. Това заяви гневно пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не знам дали Найо Тицин ги съветва, но всеки ден разбирам, че трябва да мълчим, че трябва да оставим Денков и Габриел да направят оценка на министрите. А всъщност те всеки ден са в студиата. Виждам в изказванията им откровени неистини", скочи  Борисов.

По думите му ПП се опитват да се ребрандират като някакви антикорупционери. "Най-малко им отива такъв образ на фона на скандалите през последните месеци. В спортното министерство са десетки хиляди левове рушвети. В електронното министерство стотици милиони. Денков казва, че му стесняваме възможностите. Когато те питат за Северна Македония и ти се объркаш като пиле в кълчища и външният министър трябва да ти оправя нещата", изтъкна Борисов вчерашния гаф на премиера Денков, когато не успя да отговори на журналистически въпрос за СРМакедония и Габриел му се притече на помощ. 

"През тези две години милиарди отидоха за Путин през "Лукойл". През последните две години няма едно нещо построено. Литнахте по студиата да обяснявате колко сте готини. Не може да боядисате това, което сме построили", продължи с атаките Борисов, говорейки на пиара на ПП Найо Тицин.

"Как се опитвате да си припишете скрининга. А ние говорихме с Киро, че ще го направим. Обаче той пред партньорите говори, че само те го предлагат", продължи лидерът на ГЕРБ да говори на пиара на "Промяната".

И се възмути, че всичко, което си говорят, после го чува по студиата.

"На Найо му казвам това, което сме се договорили. Той ще им го предаде. Говорим се през Найо. Ние си говорим публично, няма манастири, лобита, хотели. През последните месеци толкова скандали се разразиха, г-жа Арнаудова забрани на всички от ГЕРБ да се явяват по медиите. 15 дни мълчахме", припомни Борисов.

"Език мой, враг мой. Министрите на акад. Денков са 10 дни в Америка. Представяте ли си какви командировки. С кое му преча на контактите. В дипломацията опитът има голямо значение“, попита председателят на ГЕРБ, визирайки вчерашното обвинение на премиера Денков, че Борисов му пречел на контактите зад океана.

"Чий е министърът на електронното управление, а на спортното, където ги хванаха с пари? Вътрешният министър е на България. Аз не съм преговарял с него, преговарял е г-н Петков. Доколкото разбирам не се е съгласил да смени всички поголовно, както е поискал г-н Петков, затова сега ни го пришиват", отсече той.

"Много сте близки с БСП. Ние с "Възраждане" никога няма да направим съвместно управление, както сте вие във Варна", обърна се Борисов отново към Найо Тицин.

"Шушукате си непрекъснато с БСП. Заради тях не дадохте оръжие за Украйна. И вчера тя  (Нинова) иска мен да ме изслушва, а не Кирил Петков, който е шеф на комисията за Шенген", завърши Борисов.

https://epicenter.bg/

3 Коментара

тоз го е ЯД,

преди 2 месеца

ЧЕ ОСТАНА НАЗАД фЪф ОСВОЯВАНИЯТА!!!НЕуКЪПАН ПОМИЯР!!!

Коментирай

тоз го е ЯД,

преди 2 месеца

ЧЕ ОСТАНА НАЗАД фЪф ОСВОЯВАНИЯТА!!!НЕуКЪПАН ПОМИЯР!!!

Коментирай

Бамби

преди 2 месеца

Знае ги работите как стават, батБойко! Неслучайно души около рушветите на новите управници - нали и те повече от 10 години крадоха като луди...ама сега се смени властта и лъвския пай отива при други!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.