Борисов категоричен: Мария Габриел - премиер, МВнР - на ГЕРБ, иначе избори 2 в 1

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-kategorichen-mariya-gabriel-premier-mvnr-na-gerb-inache-izbori-2-v-1/127039 SvobodnoSlovo.eu
Борисов категоричен: Мария Габриел - премиер, МВнР - на ГЕРБ, иначе избори 2 в 1

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов говори пред медии в кулоарите на Народното събрание.

И беше категоричен: "Ясно и точно. Мария Габриел - премиер, Външно министерство на ГЕРБ, който да защитава националните интереси. Всички други министри, зам.-министри и областни управители за тях. Вчера Кирил Петков ми беше написал: "Държиш ли си на мъжката дума?" И понеже си държа на думата, днес Нанков вкара като извънредна точка този закон за плажовете", разкри лидерът на ГЕРБ. 


И се обърна към намиращия се в близост пиар на "Промяната" Найо Тицин: "Кажи на Кирил, че няма смисъл да идва. Приемаме последното, което съм му обещал - закона за плажовете, и приключваме".

"Вчера, Найо, потресен съм от акад. Денков, който каза, че искал външно министерство, за да се чувал гласът на ППДБ. Не да се чува гласът на България, на правителството, на народа, а вашият глас на ПП. Сега като вашите министри сте отишли в САЩ, чий глас се чува", попита гневен Борисов. 

"Всичко това приключва, докато те приемат министерствата като излаз да се чува какво правят ПП", отсече Борисов.

"Сега Асен Василев в Щатите не си приписва заслугите за бюджета и за законите, които приехме. Дали Румен Радев (министърът на енергетиката) не си приписва ядрените реактори и диверсификацията на ядреното гориво. Дали министърът на икономиката не си приписва това, което направихме в отбраната за бронетранспортьорите. И ако си приписват, нека знаят, че сме направили така, че нашите евроатлантически партньори да знаят чии са заслугите", заяви Борисов.

"След седем избора - пълен хаос. Подправени избори и хаос в София. Само преди няколко дни ми зададохте въпроса защо бойкотираме този съвет (СОС). Както в държавата, така и там не могат да се справят. Когато аз станах кмет нямах нито един мой съветник. Управлявах две години и след това ме избраха пак. Флашките са подправени. Ще има избори за кмет, но няма нужда от избори за общински съвет. Няма сглобка. Опозиционните партии в съвета дадоха едно време да се случи нещо. Но то не може да се случи с такива кметове и с внуците на Държавна сигурност. Общинският съвет няма да работи. Това са хора, които не могат. Няма кого да подкрепяме. Вчера ако не беше минало това, днес щяхме да сме вече на избори. Време е за избори на кмет", заяви той. 

"Не са ни давали комисии, ние сме си ги взели. Терзиев ли ще ми дава на мен, внучето на Държавна сигурност, която уби дядо ми", скочи Борисов. 

"Седем пъти не можаха. Вчера пак не можаха. И партиите взеха решение този ад да се удължи още известно време, белким направят нещо. Тези хора ги интересуват само пари и постове", продължи бившият премиер. 

"Противно ми е политическото номадство. Както и че депутати от ПП гласуват с "Възраждане". С никого не сме съгласували подкрепата за избор на председател. За три месеца само слушаме, че някой им е виновен", добави той.

https://epicenter.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.