Борисов, Петков и Иванов с общо изявление: Имаме разбирателство за бюджета, иначе пада правителството

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-petkov-i-ivanov-s-obshto-izyavlenie-imame-razbiratelstvo-za-byudzheta-inache-pada-pravitelstvoto/113823 SvobodnoSlovo.eu
Борисов, Петков и Иванов с общо изявление: Имаме разбирателство за бюджета, иначе пада правителството

Имаме разбирателство за бюджата. Това обявиха заедно пред журналисти Кирил Петков, Христо Иванов и Бойко Борисов. ”Това, което снощи се случи на комисията, днес на лидерска среща се разбрахме, че всички казуси по бюджета ще бъдат решени. България ще има бюджет, койте ще служи на българските граждани”, заяви председателят на ”Продължаваме Промяната” Кирил Петков, пред журналисти.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обяви, че механизъм ще бъде подписан, но в момента правят тестове.

"Мнозинството се консолидира около решение по приходните мерки в бюджета, които бяха поставени вчера от комисията на съмнение. Промяната ще бъде свързана с размера на фирмите, които ще се прилагат - мерките за ел. плащане. До този момент идеята беше за фирми с над 50 души персонал, сега постигнахме компрос да бъде за над 100 души. Останалите мерки ще бъдат приети", допълни той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни, че имат право на противоположности по някой теми, защото са различни партии.

"Компромисите, които направихме, за да има правителство, мисля че успокояват обществото. Бюджетът е политическият закон на едно управление. Ако не се приеме бюджет, внесен от Асен Василев правителството пада. Отстъпих даста неща, за които сме говорили. Колегите се съгласиха за някой неща- за касовите бележки, електронното плащане. Ние приехме за касовите наличности, за плащането на фишовете електронно, за фонда.

Борисов успокои, че в името на народа ще подкрепят бюджета предложен от Асен Василев.

Кирил Петков допълни, че обща цел е Еврозоната и Шенген.

"Таванът за цените на тока и бизнеса остава на 200 лева. Това е мярка, с която да сме сигурни, че влизаме в рамките, които се изискват за влизане от механизма за оценка за Еврозоната.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ не могат да отстъпят от мандатността на кметовете. По думите му истинската цел да се търси конституционно мнозинство, е съдебната реформа, предаде Евроком.

"24 май е изключителен празник, в това няма спор. Има спор дали да е този, онзи или другият. Истинската цел е съдебната реформа и нашият водач Христо Иванов в тази тема, го подкрепяме във всички неща".


Според Борисов, ако не бъде приет внесеният от финансовия министър Асен Василев бюджет, правителството пада.

https://frognews.bg/

11 Коментара

Млад меринджей

1 year before

Иеееес ! Кога ???

Коментирай

Мишо

1 year before

Ама как може обладаните от "евроценности" психодесни евроатлантици да не се разберат?! Щом е за общото им благо да "управляват" корупцията и дупе ще дадат....

Коментирай

#koй

1 year before

ogi премахна форума си, защото е първи демократ

Коментирай

#koй

1 year before

ogi премахна форума си, защото е първи демократ

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

Тези тримата, дето са на снимката, защо не са в ЦСЗ???

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

Изненада от Перник: Структурата на ГЕРБ ще подкрепи напусналия БСП кмет Станислав Владимиров --- Бивш комуняга мутра! Сегашен Демократ мутра! Назначава комуняга/комсомолец кмет със подкрепата на бивши комуняги:( сегашни Демократи :)))))) и това ако не е джендария :))))))

Коментирай

Здрасти

1 year before

Лекар - имате сериозни проблеми, обърнете се към психиатър. Пациента - искам второ мнение. Лекар - ок, освен това си грозна и приличаш на Годзила. ...Ако видите психиатър да тича по болничен коридор, изобщо не изоставайте от него.

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

- Скъпи, много ли ми се виждат паласките с тия прашки? - Кои прашки?

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

- Деси, защо си една такава - замислена? - Какво да ти кажа, Зара... Оня ден на вратата ми се позвъни. Отворих - някакъв пич! И ме попита: "А, бе, мъжът ти вкъщи ли е?" Отговорих му, че го няма. Тогава оня влезе и ме метна на леглото. И като ме почна - един час як с*кс! - Я, какъв късмет! - А пък вчера - пак на врата ми се позвъни! Отворих - същия пич. И ме попита: "Мъжът ти вкъщи ли е?" Отговорих му, че го няма. Тогава оня влезе и ме метна на леглото. И като ме почна - два часа як с*кс! - Супер! - А пък тая сутрин - за трети път на вратата ми се позвъни. Отворих - все същия пич! И ме попита: "Мъжът ти вкъщи ли е? Отговорих му, че го няма. Тогава той влезе и ме метна на леглото. И като ме почна - три часа як с*кс! - Ти си невероятна късметлийка! Но така и не ми отговори на въпроса в началото - защо си такава замислена? - А, бе не мога да разбера... На тоя - защо толкова му е притрябвал мъжа ми!

Коментирай

Червената шапчица

1 year before

- Деца! Днес ще рисуваме разни зеленчуци... (рисува краставица)... Какво е това? Децата: - Х*й! х*й! Младата учителка разплакана тича да се оплаче на директора, че децата не я слушат и се държат неприлично. След малко идва директорът и казва: - Как не ви е срам, а?! Учителкта ви се старае, а вие така да се държите лошо... и кой е нарисувал този х*й на дъската?

Коментирай

Жоро

11 months before

Със сигурност и те не са се разбрали, а за падането на правителството никога не е късно

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.