Борисов пред ГЕРБ-София: Ако имаме 121 депутати, правим правителство и ставам премиер!

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-pred-gerb-sofiya-ako-imame-121-deputati-pravim-pravitelstvo-i-stavam-premier/134820 SvobodnoSlovo.eu
Борисов пред ГЕРБ-София: Ако имаме 121 депутати, правим правителство и ставам премиер!

Ако имаме 121 депутати, правим правителство и ставам премиер!

Всички западни партньори ме питат ще има ли стабилно правителство, но никой не иска да вземе властта.

В момента битката е кой да е яростната опозиция. Затова се дамгосват всички възможности

Едно злорадство как първата и втората партия не могат да управляват.

ПП искат с 40 депутата да управляват. Пробвахме не стана.

Кампанията на ПП-ДБ ликвидира възможността за правителство център дясно. ПП-ДБ се готвят за протести, а не за управление.
За какво да правим дебати? За това, че ще продължим да взимаме заеми, за да даваме на пенсионерите
ПП-ДБ  щедро ми предлагаха да разделим държавата 50:50. Как да се съглася на това!
Затова е този сарказъм сега, защото далаверата секна.

Знам къде е отивал кешът на ПП, в кои медии. Той избликва с ярост!

Това заяви лидерът а ГЕРБ Бойко Борисов пред повече от 1200 активисти в зала 3 на НДК, където партията представя  кандидатите си за народни представители от 23, 24 и 25 МИР София.

Борисов излезе на сцената, аплодиран бурно от препълнената зала.

"През тези месеци успях да изуча нашите партньори. Действително, класата е в наша полза. Важно е колко човек може и колко е постигнал и какво може да покаже след себе си - какво се е случило през годините", отбеляза Борисов. И направи паралел - днешна България прилича на България от 90-те. Държавата е разделена на партии и влияния.

"Къде е девизът на парламента "Съединението прави силата"?, попита той.

Борисов подчерта, че реална предизборна кампания има само ГЕРБ, а останалите "само се дамгосват".

"9 юни ще дойде. Похарчихме всички пари - за билбордове, за сцени, за какво ли не. Ние най-малко, разбира се, ако може и хич нямаше да дадем. Но и сега дадохме минимално", заяви той и изтъкна, че реалната битка в момента е сред опозицията.

Борисов допълни: "Важно е да си говорим. Ама лъжи! Абсолютни! Да си говорим. Да мине 9-ти. Ще дойдат седми, осми, девети избори... И после няма да има вече кой да се занимава с нас. Едно злорадство - как първата и втората партия нямало да може да управляват. Дебати ще правим. За кое?! Ще продължим да взимаме заеми. Да, гарантираме, че ще взимаме заеми за пенсии. Пенсионерите ще ги гарантираме. Да, чакате инфраструктура. Много ми се иска да обещая. Само че парите къде са? Тука всеки ден спорят - дали 1% сме усвоили от Плана за възстановяване или 3,6% от еврофондовете. Какъв въпрос, какъв дебат?! В какво?! Чуваме само - дайте нашите хора в регулаторите, прокуратурата, КПКОНПИ, за да можем да безчинстваме и паричните потоци да са безнаказани".

"Щедро ни предлагаха да не делим на три с ДПС, а 50 на 50. Аз и те, ГЕРБ и те. Да разделим държавата. Как ще се съглася на такова нещо?! И затова е тоя сарказъм и омраза. Защото далаверата секна", добави Борисов.

Той припомни ужаса от Сребреница и отбеляза:
"Разбира се, че осъждаме това клане. Но аз съм направил така, че и сърби, и бошняци, и северномакедонци, черногорци да искат да са тука в София. Да искат процент от ядрената ни централа, Коридор 8, суперкомпютри. Какво ли не се направи. А те ни обясняват, че някой бил по-умен. От кой?! Побрутален, по-нахален, по-сазомван - да. Но по-умни - не".

"Много обичате да говорите за арести, за второ, трето. Яд ме е за Севда само. Аз съм бил в казарма, полиция, пожарна. За Севда ме е яд. Но светът се разпределя като сфери на влияние. Си Дзинпин отива в Унгария. Пристанищата в Гърция са китайски. От другата страна - Русия, Турция. Ние имаме рядък шанс с нашите партньори. Но те питат - ще има ли стабилно правителство? Защото - какво ще им предложим. Отсега знаем какво следва... Няма желание да управляват. Когато някой е направил добро, признай го. Досега можеше да сме построили толкова много. Но аз виждам - явно това не е важно", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

"Преди малко, да ви кажа, ми стана неприятно. Когато Жоро каза за билборда, цялата зала - експлозия. Когато Томислав и Мария говорят за пазара на труда, образованието, иновациите... Ние нямаме такъв дебат. Ние имаме дебат кой е по-готин. Но ние не сме манекени, не сме на конкурс за красавци. Такова нещо не е било. Най-голямото ми противоборство със Станишев беше, че той е с очила. И охрата ще кажат - той много е чел. Ама Цветанов си сложи очила и каза - аз съм готов.

Казаха - всеки ден протести. Изровиха жълтите павета. Щом е така, ще има още пет избора, докато всички мирнат... Ние говорим за нов обществен договор. Казваме им - мислете! Христо Иванов вика - направете си правителство, ние ще протестираме. Ама като ви дадохме Мария заложница, като ви подкрепихме, какво направихте?!... И какво, Христо, колеги от ППДБ? Какво после? Какво правите вие?! - Нестабилна България", подчерта Борисов.

"Затова сега в неделя единственото място в Европа, където ще дойдат Манфред Вебер и Урсула фон дер Лайен ще е при ГЕРБ, в България. Европа има нужда от такива хора, от такива спойки на Балканите. Защото някой, усещам го с кожата си, много иска да ни вкара във война, в конфликти. А ние сме стабилизиращият фактор на Балканите. И когато Горанов дойде и ми пусна записите как всъщност са работили... Защото когато един кошаревски свидетел, пък било той и премиер, дойде за свидетел, те горчиво съжаляват. Това връщане назад е факт на всичко това, което са направили. И, разбира се, с много кеш за медиите. Не за всички медии. Но мога назад във времето мога да ви проследя къде е отивал кешът. Ама който взел, взел. След 9-ти е нашият зор. Защото като обикалям страната - чудовищни ями, дупки, инфраструктура - нищо. Градовете чакат - нищо. София ви е типичен пример. Говориха - по 30-40 детски градини... От днеска да почнат - възлагане, обжалване,
строителство - шест години. Как са ни лъгали! Не нас, ние знаехме. обаче народът се хвана. И сега сме длъжни да им кажем - хора, хванете ли се пак, по-лошо ще става," обобщи Борисов.

"Всяка вечер са пълни залите. И усещам такъв ентусиазъм, такова желание за реванш заради тази несправедливост, това, което ни правеха. Днеска една от най-интелигентните жени в нашата група, няма да й кажа името, бяхме доста хора, и като идвах насам, през целия път си мислех, че тя като ни обясни на всички какво би им направила, специално на Денков, аз се стресирах. Такова и във филм на Хичкок няма. Тя нагледно ми обясни какво измъчване ще е", заяви
Борисов.

"Това, което се случва в Палестина, в Украйна - няма да спре... Естествено че сме за мир, за дипломация. Но естествено е също, че не можем да кажем на агресора - продължавай. И тука дори почва един дебат кой е за война, кой е за мир. ГЕРБ сме за мир, но помагаме на слабия, на Украйна. Агресорът е натиснал и взима територия. Ние сме за спазване на международните договори. Утре някой може да
поиска да прекрои Балканите. Ние как ще гледаме на това?!", попита риторично лидерът на ГЕРБ.

И добави: "Защо всички говорят, че три години е хаос и застой ами те четвърта година са в управление, а ГЕРБ не е... Дори Денков оня ден каза - ние си говорим за кеша, ама то излезе - фалшиви пари са сложили там. Ти си бил премиер, защото съм те назначил. Ти си бил 10 месеца, аз съм бил 10-12 години. Висяла жабата, че
подковават коня и тя повдигнала краче".

"Желая ви хубава вечер. Неделя водачи и депутати ще ги видим в Пловдив. Пълна мобилизация! Да покажем, че сме ГЕРБ и СДС!", призова в заключение лидерът на ГЕРБ.
 

Форумът бе открит от Георги Георгиев, водач на листата в 23 МИР.

"През последните седмици всички ние се срещаме със стотици граждани. Десетки пъти чуваме едно и също: "Хайде, заемайте се вече с управлението, време е тези от "Промяната" да си ходят. Онзи ден г-н Денков гордо обяснява, че България била привлякла 7 млрд. преки чуждестранни инвестиции. Оказва се, че от тези 7 млрд. лв. 6 млрд. лв. не са привлечени инвестиции отвън, а реинвестирана печалба на български фирми", обяви Георги Георгиев.


"Да беше само тази лъжа, въпреки че тази е доста дебела - за 6 млрд. лв.", продължи водачът на листата на ГЕРБ за 23 МИР. Той обърна внимание и на случващото се в Столична община и незаконната реорганизация на движението по столични булеварди.

Георгиев даде и пример за корупция в общината. Промяната" си назначава шеф на гробищата и същият този кадър на "Промяната" дава поръчка на брат си, баща си и сина си", разкри доскорошният общински съветник, а сега кандидат-депутат.

"Тези хора искат да овладеят КОНПИ, искат да овладеят регулаторите. Няма как да се случи. Гражданите го виждат, хората са омерзени", продължи Георги Георгиев.

Думата взе и водачът на ГЕРБ в 24 МИР-София Рая Назарян. "Беше ни внушавано, че съдебната реформа и смяната на регулаторните органи ще решат всички проблеми на България. Основният акцент беше политици да се вкарват в затвора, без значение дали има или няма доказателства. Това е промяната. Вместо реформа, сме свидетели на видим регрес", категорична бе тя.

И подчерта, че идеите на Христо Иванов за промени в Конституцията доведоха до сериозна полемика. "Хора предупреждаваха, че тези реформи целят единствено овладяване на съдебната система", коментира Рая Назарян.

По думите й голяма част от делата на специализираната прокуратура са пред прекратяване заради изтичане на давността им. Закриването на спецправосъдието тя даде като пример как не се правят реформи.

"С опит, с лидерство, с идеи ще сложим край на експериментите и на политическите лаборанти", завърши тя.

На сцената излезе и бившият кмет на София Йорданка Фандъкова. "Не мога и не искам да слушам политици, които да говорят само за постове, които трябва да заемат. Политиката не са постове, а работа, която трябва да се свърши", отсече Фандъкова

Думата взе и водачът на евролистата на ГЕРБ Росен Желязков.

"Получихме, както е казал един велик афорист, едно енциклопедично невежество. Същият този афорист е казал, че той, когато мисли, прави правописни грешки. Получихме незаслужени арести, незазлужено ужение. Много рани получихме - раните заздравят, растем заедно с белезите. Можеше вече да сме реализирали над 10 млрд. лв. от ПВУ, от еврофондовете. Това се отложи и се отложи заради сблъсъка на митовете.
Когато една клюка се повтаря много, тя се превръща в мит. А когато митовете се сблъскат, те раждат нова реалност. Колко лошо е ГЕРБ и колко добри са новите", обяви Желязков.

"Тази измамлива реалност крушира за сметка на развитието на България. Сега се усеща една тъжна енергия на хората, защото очакванията са много. Надеждите им са фокусирани в ГЕРБ и това е една огромна отговорност, която ще понесем, ако спечелим доверието на хората. Тази енергия идва и от факта, че ГЕРБ последователно отстоява европейските демократични ценности", каза бившият председател на 49-ото Народно събрание.

"Трябва ни стабилно правителство. Днес ще обещаем, че ще използваме цялата сила, която ни дадете, с националния парламент с лидерството на Бойко Борисов, с лидерството на Росен, на колегите от евролистата, на водачите в София, да направим така, че да съставим стабилно правителство и да тръгнем напред", обяви Ева Майдел.

"Изборите са изпитът на демокрацията. Ние сме напълно готови да се явим на този изпит. На него има три основни компонента. Първият са хората, кандидатите. Тук можем да сравняваме човек по човек. Хората в нашите листи са доказали, че могат да постигат резултати", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

"Вторият компонент са намеренията, програмата, доколкото я има, детайлно разписаните управления на всеки сектор. И тук има два модела. Първият модел е школата по практическа хипноза. Вторият модел не е толкова хипнотичен и е доста по-труден. За да се развиваме и да забогатява обществото, са необходими много усилия, синхронизирани между всеки от секторите", продължи той.

"На първо място трябва да изведем основен фокус върху бизнес инфраструктурата. Имаме нужда от поне 15 нови индустриални зони. Имаме нужда от обществен фокус по темата образование-пазар на труда. Това е ключовият фокус, който ще ни позволи да растем по-бързо", категоричен бе Дончев.

"Третият компонент, по който ще ни оценяват на този изпит, е историята. И противно на някои очаквания ние не се притесняваме от историята. Ние се гордеем с това, което сме постигнали", заяви зам.- председателят на ГЕРБ.

Реч пред близо 1200 души, които са в залата, изнесе и Мария Габриел. "Благодаря за невероятния екип на ГЕРБ. Само ГЕРБ е показвал на европейско ниво, че от неговите общински съветници, през депутати и европейски представители говори на един глас и знае как да отстоява национални приоритети", коментира доскорошният вицепремиер.

Тя отправи послание към тези, които претендират, че се борят с дезинформацията. "Правете го с факти, а не със спекулации", призова Габриел и уточни, че няма друг министър-председател освен Борисов, който толкова често да е бил на посещения в други европейски държави.

"Там, където едни извеждат на преден план лозунги, ние извеждаме конкретни предложения", заяви още Габриел.

https://epicenter.bg/

25 Коментара

moitoi

1 month before

Държавата това съм АЗ!!!-Б.Борисов. ППДБ трътнали да му искат половината!?!?!? Срам и Позор!!!

Коментирай

Иван Пеев

1 month before

Жълтопаветните извратяги, могат да сторят тази глупост. За това призовавам - столица на страната ни да е Велико Търново, София - голямо село, без финансиране.

Коментирай

Копи

1 month before

Дреме ми за ГЕРБ. Не ставате. Зависими сте...

Коментирай

АФЕ2223

1 month before

Ако някой иска да ПРЕКРОИ Балканите, Вие ще чакате, вперили жаден поглед към ПОСОЛСТВОТО.

Коментирай

Неизненадан

1 month before

Поздрави на всички участници в протестите срещу Борисов... Върнахме го като Борисов-2... Което е още по-голяма мръсотия.... С такова народонаселение България няма никакъв шанс.....

Коментирай

Аква

1 month before

Никога повече герб. Мафиотът е много зле. Болен, уморен, изхабен, стар - не става. Само за Севда го е яд. А колко хора изби по време на ковид с глупавите си решения , да броя ли умиращите болни пред вратите и стълбите на болниците, последствията от ваксината. Ти лъжеше тогава, и сега лъжеш. Жалка отрепка си! Искаш 121 гласа? Имаш 5 млн. гласа с палеца надолу .

Коментирай

Аква

1 month before

Никога повече герб. Мафиотът е много зле. Болен, уморен, изхабен, стар - не става. Само за Севда го е яд. А колко хора изби по време на ковид с глупавите си решения , да броя ли умиращите болни пред вратите и стълбите на болниците, последствията от ваксината. Ти лъжеше тогава, и сега лъжеш. Жалка отрепка си! Искаш 121 гласа? Имаш 5 млн. гласа с палеца надолу .

Коментирай

Аква

1 month before

Никога повече герб. Мафиотът е много зле. Болен, уморен, изхабен, стар - не става. Само за Севда го е яд. А колко хора изби по време на ковид с глупавите си решения , да броя ли умиращите болни пред вратите и стълбите на болниците, последствията от ваксината. Ти лъжеше тогава, и сега лъжеш. Жалка отрепка си! Искаш 121 гласа? Имаш 5 млн. гласа с палеца надолу .

Коментирай

Реалист

1 month before

Когато Айнщайн е казал, че човешката глупост е безкрайна, е пропуснал нахалството....

Коментирай

Тоя престъпник жестоко се лъже че нещо към него....

1 month before

...се е променило от всенародно дната му изолация от 2020....

Коментирай

Филибелия

1 month before

Бойко, на мен НЕ разчитай!

Коментирай

Сестри Галеви (Мая Манолова и Ваня Григорова)

1 month before

Галина Събева – прословутата Галя от Американското посолство, спрягана като кукловода на серия правителства, разполага с такова огромно влияние в политическите процеси на България Че Галя от Посолството е реалният управник в България призна и Вежди Рашидов. „Когато напусках от ГЕРБ ми казаха, че госпожа Сачева е съобщила, че Галя се е обадила от посолството да пита какво правят с мен“, каза преди време пред bTV бившият министър на културата и бивш депутат от ГЕРБ. До оставката му от парламента се стигна след негови думи към жените, жертва на насилие, изречени в почивката на извънредното заседание на Народното събрание.

Коментирай

Служебният кабинет на Главчев е Мъпет шоу на Боко Тиквата и Шиши..

1 month before

В името на задоволяването на половия нагон на Боко Тиквата, лейтенант от ОПГ СИК, герберастът Главчев назначи поредната манекенка с понижена социална отговорност за шеф на ФОНД ЗЕМЕДЕЛИЕ (три милиарда лева).

Коментирай

Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист

1 month before

Сметките на Боко Тиквата са му замразени от посолството, все пак SWIFT (система)/СУИФТ е на САЩ, знаят всеки долар и евро, всяко златно кюлче откраднато от Тиквата къде се намира. За сега може да вижда колко милиарда има по сметките, но не може да ги тегли и ако не изпълнява сумата ще стане кръгла нула. Толкова кръгла колкото са му кръгли очите! Плашат го с Магнитски, а го сложат там, а парите изчезнаха!!!За това е надупен и наведен, за това изпълнява всички прищевки на посолството, простокиро и гнома. Иска да спаси откраднатите милиарди, но при краварите този номер не минава. Ще го държат за топките докато им трябва после прибират парите му и го оставят на кучетата да го разкъсат. Той отлично като стара мутра го знае, но надеждата, че може да му се размине като ще угоди, като се откупи от краварите като предаде и България му е останала. И що краварите да му вземат 2-3 милиарда откуп като могат да му вземат всичките?

Коментирай

Ще изпрати ли Галя от ПосолствоТо български мъже като "пушечно месо" в Украйна?

1 month before

Пример , как "вероломния" Путин "притисна" Бойко Борисов на 17.12.2015 година: " Мен ме учудва позицията на българското ръководство, което непонятно по какви причини пренебрегна националните си интереси. Там ( в "Южен поток") трябваше да вложим само в строителството над три милиарда долара: това са и работни места, и заплати, и доходи за бюджета на всички нива... Като не искат – няма. Ние измислихме този проект за да подкрепим България, но след като не искат - насила не става!".

Коментирай

Гошо тъпото

1 month before

Мафията си направи събрание, за да чуе мислите на своя дон! Е, то бива, бива лъжи, ама чак толкова!!!! Дори и неговите копои не му вярват, ама ги е събрал, за да им вдъхне кураж, че кражбите и корупцията продължават! Да, снимките с пачките и кюлчетата ще го преследват много дълго време Мисли народе! Ако ти се иска отново език на омразата, ескалация на напрежението, лъжи, хвалби и насаждане на страх- гласувай за мафията!

Коментирай

Иван

1 month before

Боже, боже, тия съвсем се размечтаха! 121 гласа и ББ премиер! Ахъм, ама нЕкой друг път. Да беше малко по-лежерен в подкрепата си за Украйна, можеше и да посъбере гласове. Или поне по-често да споменава България, а не Украйна. Доста народ се отказа да гласува за Герб по тая причина. Може пък украинците да му гласуват, не се знае.

Коментирай

Иван

1 month before

Боже, боже, тия съвсем се размечтаха! 121 гласа и ББ премиер! Ахъм, ама нЕкой друг път. Да беше малко по-лежерен в подкрепата си за Украйна, можеше и да посъбере гласове. Или поне по-често да споменава България, а не Украйна. Доста народ се отказа да гласува за Герб по тая причина. Може пък украинците да му гласуват, не се знае.

Коментирай

BLIMAN

1 month before

...тоя пък не се засрами...121 дпутати на куково лято....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.