Борисов призовава Главчев да отстрани Калин Стоянов

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-prizovava-glavchev-da-otstrani-kalin-stoyanov/140892 SvobodnoSlovo.eu
Борисов призовава Главчев да отстрани Калин Стоянов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова служебния премиер Димитър Главчев да отстрани вътрешния министър Калин Стоянов. Това стана ясно по време на брифинг, който Борисов дава в централата на партията.

„Вчера видяхме няколко недопустими неща. Първо – вътрешен министър с вдигнат юмрук пред Президентството. Не е допустимо. Аз съм го защитавал Калин Стоянов. Когато с господин Петков правихме сглобката, търсихме професионално лице, отдалечено от всички. След действията му вчера, категорично от ГЕРБ настояваме да бъде освободен", обясни Борисов.

Според Борисов Горица Кожарева е постъпила прибързано. „След като президентът върна за вътрешния министър, тя трябваше да подаде друго име. Не може държавата да стане заложник на вътрешен министър”, каза Борисов.

Борисов заяви още, че ГЕРБ няма да участва в триковете, разигравани от неговите колеги.

"Не взимам страна. Тези дни работим върху безводието в страната - "Копринка", "Жребчево" са сухи. Водопроводът за Делиормана не се строи. И куп други неща, които хората очакват да се случат", каза лидерът на ГЕРБ.

"Премиерите се излъчват на избори. Отпред застава лидерът и носи политическата отговорност. Вдигнатият юмрук какво прави - уби авторитетите. И сега същото се връща на Радев. Какъв равноотдалечен премиер ще избираме?! Няма такова нещо. Затова нищо не работи. Затова ГЕРБ е монолитен, защото знаем какво правим", добави Борисов.

"Искаме днес оставката на Калин Стоянов. И Горица Кожарева не може да продължи да изпълнява длъжността си след вчерашното тичане при главния прокурор. С кой акъл замесват и него", коментира Борисов.

"Що се касае до триковете на ПП, искам да им кажа, че ние няма да участваме в игри. ПП предлагат да излъжем хората, че правим някой омбудсман в Народното събрание, а всъщност искат да изберем премиер - върха на безпринципността. Защо вече не говорите за машините? Защото знаете, че бяха фалшифицирани. Но ГЕРБ побеждаваше въпреки това. Но на тези хора, които погазваха закона непрекъснато, няма да им дадем властта отново", коментира лидерът на ГЕРБ.

trud.bg

6 Коментара

Ххахахха

4 weeks before

Гледам по други форуми има смут и паника в герберастките среди.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.