Борисов: Убеден съм, че правителството няма да мине. Няма да подкрепим втория мандат!

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-ubeden-sam-che-pravitelstvoto-nyama-da-mine-nyama-da-podkrepim-vtoriya-mandat/137258 SvobodnoSlovo.eu
Борисов: Убеден съм, че правителството няма да мине. Няма да подкрепим втория мандат!

"ГЕРБ категорично победи и ГЕРБ е длъжен да предложи правителство. Времето е за държавници. Листопадите в други партии не ни касаят и се надявам в 13.00 часа да има държавници. Поехме целия риск и цялата отговорност. Всичко най-добро, което можехме да предложим, сме го предложили. Ние няма да подкрепим втория мандат. Така че другите парламентарни групи си решават какво да правят".

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание.

"Убеден съм, че правителството няма да мине. Ще изтърпим обидите, ще изтърпим всичко, което ще кажат другите. Длъжни сме пред нашите избиратели. Може би не забавлявате странната симбиоза в парламента - как "Възраждане" и ПП-ДБ действат заедно", даде пример Борисов.

"Не съм разговарял с Пеевски. Разчитам на всички държавници. С всичко това, което виждам в залата, идеологиите вече ги няма. Всичко е възможно само в личен интерес. Ние дори гласуваме против оставки на хора, които са ги подали по собствено желание", каза още председателят на ГЕРБ.

"Не мисля нищо за скандала между Пеевски и Доган. Не ме интересува", уточни той.

"Да, разбира се", каза той на въпрос дали смята, че отново летим към нови избори.

По думите му третият мандат е "имагинерно нещо", защото президентът си решава на кого да връчи мандата

И добави: "Освен това в 13.00 часа ще имаме възможност да слушаме внимателно парламентарните групи защо няма да подкрепят кабинет. След това със същите мотиви можем и ние да не ги подкрепим".

Борисов бе категоричен, че отстъплението в държавата е огромно. "Нито един инфраструктурен обект не е предложен и на йота", каза той.

https://epicenter.bg/

5 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.