Борисов: Заради пустия руски петрол ще падне правителството

https://svobodnoslovo.eu/politika/borisov-zaradi-pustiya-ruski-petrol-shte-padne-pravitelstvoto/121280 SvobodnoSlovo.eu
Борисов: Заради пустия руски петрол ще падне правителството

"Как така заради тоя петрол пусти и тези пари явно са готови да падне правителството, да се съберат с опозиционните уж партии "Възраждане", ИТН и БСП?"

С този въпрос Бойко Борисов откри традиционния си сутрешен парламентарен брифинг. Той упрекна некоалиционните си партньори от ПП-ДБ, че жертват правителството заради дерогацията за руски петрол и петролни продукти.

Борисов отговори на критиките на Георги Свиленски от БСП, който по-рано днес заяви, че управляващото мнозинство не може да раздели "Лукойл":

"Нито имаме да делим "Лукойл", което си е руска частна компания, пряко подчинена на Кремъл, и парите отиват натам... Ние кворум не осигуряваме, на тези, които заради дерогацията решиха да пада правителството."

Лидерът на ГЕРБ не се присъедини и към призива на ПП-ДБ, които рано тази сутрин поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради полицейското насилие на протеста в София снощи.

"Големият въпрос е не за това кой министър да си даде оставката, а защо е толкова важна дерогацията", каза той.

Борисов добави, че не Стоянов, а спортният министър Димитър Илиев трябва да подаде оставка, защото няколко дни нагнетявал напрежението.

Неофициално се твърди, че именно Калин Стоянов е един скритите министри на ГЕРБ в кабинета "Денков-Габриел". Борисов поиска оставката и на Борислав Михайлов - шефът на БФС. Лидерът на ГЕРБ обвини и новоизбрания кмет на София Васил Терзиев, защото според него той бил виновен заради това, че е разрешил протеста.

"В 7:30 ч. вместо да си гледа града, той ми праща имейл", заяви той, припомняйки изпратената вчера покана за разговори от Васил Терзиев на Бойко Борисов. 

https://offnews.bg/

4 Коментара

Бай Х@Й

преди 5 месеца

Галя от ПосолствоТО отново е стиснала с челичената си хватка топките на Боко Тиквата и МУ е напомнила, че чичо Сам е в състояние бързо да направи БАНКЯТА отново честен човек, като му конфискува милиардите ...

Коментирай

ПеПейкин

преди 5 месеца

Кирчо и Кокорчо си договорили бакшиш от ЛУЛОЙЛ, но забравили да го споделят с мутрата от СИК БОКО ТИКВАТА и намагнитения ШИШИ.

Коментирай

Финли

преди 5 месеца

Хайде да фалираме държавата заради " пустия руски петрол"! А това, че хората ще плащат безумни цени за гориво, не е важно?! Дали пък някои хора не искат да фалират Лукойл и да го купят на безценица? Кой знае...Сещам се за един друг фалит- на КТБ.

Коментирай

Вероника Петрова

преди 5 месеца

Аз лък питам защо толкова отмяната на дерогацията е толкова важна и за кого?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.