Бойко Ноев: За да има 100 нарушения на обществените поръчки в МО, значи там са върлували банди

https://svobodnoslovo.eu/politika/boyko-noev-za-da-ima-100-narusheniya-na-obshtestvenite-porachki-v-mo-znachi-tam-sa-varluvali-bandi/26043 SvobodnoSlovo.eu
Бойко Ноев: За да има 100 нарушения на обществените поръчки в МО, значи там са върлували банди

За да има 100 нарушения в обществените поръчки в Министерство на отбраната (МО), значи там са върлували банди. Служебните правителства са ненужни, но те имат едно преимущество, че са надпартийни. Това дава възможност за няколко месеца да се извърши един своеобразен одит на държавата. Това каза военният експерт Бойко Ноев пред БиТиВи.

Според него не бива служебният министър да се занимава с поръчките в МО, защото това го отклонява от други сериозни задачи.

Ако министър Стефан Янев се плъзне по пистата на 100-те поръчки ще си загуби времето и няма да се заеме важните неща, които трябва да се случат в МО. Например как ще се спре изтичането на кадри, какво се случва с БТК, с КТБ, по големите проблеми. И аз съм се плъзгал по тази плоскост и съм си загубил времето. Има хора, които да свършат това. Хубаво е да се разбере как се взаимодейства със сектор "Сигурност", заяви Ноев. „Проблемът с границата не е решен. Мен повече ме безпокои, когато в Европа се събират политци, обезпокоени от бежанските потоци, защо България не е била представена. Аз питам г-н Герджиков, защо не сме отишли“, каза Бойко Ноев.

„Натриването на носа няма да помогне на държавата“, предупреди военният експерт. „Служебните министри трябва да решат проблемите на държавата за три месеца, ако не могат, трябва да кажат как това ще стане. Сега военната експертиза управлява и тя трябва да покаже в кратки срокове решенията.

Правителството трябва да вземе решение за започване на операция по разполагане на армия по границата, да се установи зона за сигурност. Там държавата да поеме своите функции, а не да има Динковци по границите“, каза още Бойко Ноев

Резултат с изображение за Бойко Ноев

pik.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.