БСП иска третия мандат за съставяне на експертен кабинет

https://svobodnoslovo.eu/politika/bsp-iska-tretiya-mandat-za-sastavyane-na-eksperten-kabinet/136716 SvobodnoSlovo.eu
БСП иска третия мандат за съставяне на експертен кабинет

БСП няма да подкрепи ГЕРБ и ДПС за съставяне на кабинет. Това стана ясно от изявленията на зам.-председателя на столетницата Атанас Зафиров и Борислав Гуцанов от групата на социалистите в парламента. 

Двамата бяха категорични пред президента Румен Радев, че подкрепа за ГЕРБ и ДПС не може да има, но ако държавният глава реши да връчи мандат за съставяне на правителство на БСП, то те ще опитат да съставят експертен кабинет за национално спасение.

Зафиров не скри пред Радев лошия резултат на БСП на последните избори и въпреки, че са пета политическа сила, той се надява държавният глава да им даде шанс за формиране на кабинет. 

"Кризата на доверие в парламентаризма ясно се илюстрира с ниската избирателна активност. Би следвало политиците да се отнесат с особено внимание към този проблем. Пред нас няма много варианти. Единият би бил удобен за БСП, да стоим мирно и кротко в опозиция. Вторият е да се нагърбим с отговорност и смело да участваме в процесите на взимане на решения. Ние сме формацията с най-дълъг парламентарен опит. Длъжни сме сега да предложим друг подход, защото изборите наесен не са решение. Трябва да работим за устойчива и стабилна изпълнителна власт, каквато първите и вторите не могат да предложат. От БСП смятаме, че трябва да опитаме с опит и разум да съставим експертен кабинет", посочи Зафиров.

Гуцанов също заяви, че останалите партии трябва да загърбят политическия си егоцентризъм и да се фокусират в проблемите на държавата, които не са никак малко.

"БСП не се плаши от предсрочни парламентарни избори, въпреки, че ролята ни на пета политическа сила нито ни отива, нито ни устройва. Готови сме обаче за диалог и поемане на отговорност", отбеляза Зафиров.

"Проблемите са много, нужен е кабинет за национално спасение", каза Борислав Гуцанов.  

trud.bg

3 Коментара

Ежо

2 months before

Едни и същи сте от доста време и сте доказани некадърници!

Коментирай

Д-р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист

2 months before

А нашата туземна колониална администрация - радев, боко тиквата, шиши и останалите дебелочревни екскременти не поднесоха съболезнования на кримчани!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.