БСП реши: Соцлидерът - с два мандата, депутатите с лимит от 12 години в НС

https://svobodnoslovo.eu/politika/bsp-reshi-socliderat-s-dva-mandata-deputatite-s-limit-ot-12-godini-v-ns/26150 SvobodnoSlovo.eu
БСП реши: Соцлидерът - с два мандата, депутатите с лимит от 12 години в НС

Конгресът на БСП прие драстични промени в устава си. На втория ден от заседанието делегатите приеха промените, предложени от лидера на партията Корнелия Нинова. В аргументите за тях тя посочи желание за обновяване на партията и път на младите в политиката.

Организационната реформа на лидера на БСП беше приета на закрито заседание на Конгреса. Така беше решено председателят на партията да се избира пряко от цялата партия за максимум два последователни мандата.

Другата драстична промяна, която също успя да мине, ограничава депутатите. Така червен депутат вече може да бъде в парламента до 12 години. В залата е било направено предложение периодът да се ограничи до 8 години, но не било прието. Чули се гласове и против въвеждането на каквото и да е ограничение, но и то не събрало подкрепа сред делегатите.

Освен това Конгресът реши в устава да залегне и Етичен кодекс. Той предвижда социалистите на публични длъжности да бъдат следени за конфликт на интереси.

След като успя да прокара промените в устава, лидерът на партията Корнелия Нинова благодари на делегатите.

А Стефан Данаилов закри заседанието и откри предизборната кампания преди предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Резултат с изображение за БСП

Деа Манолова

http://dariknews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.