Даниел Митов: Възможно е България да предостави на Украйна над сто бройки бронирана техника

https://svobodnoslovo.eu/politika/daniel-mitov-vazmozhno-e-balgariya-da-predostavi-na-ukrayna-nad-sto-broyki-bronirana-tehnika/113240 SvobodnoSlovo.eu
Даниел Митов: Възможно е България да предостави на Украйна над сто бройки бронирана техника

Това е немалка помощ, отбеляза депутатът от ГЕРБ-СДС. Той уточни, че в момента прегледът на това, което може да се предостави от българска страна, продължава

След посещението на президента Зеленски и започналия преглед от страна на институциите в България какво може да се предостави от българска страна на Украйна, което може да свърши работа в условията на война и за да помогнем на Украйна да пази териториалната си цялост и отвоюва окупираните територии от страна на Руската федерация, разбираме, че е възможно България да предостави и ще предостави над сто бройки бронирана техника, която е с отпаднала необходимост за българската жандармерия и за нуждите на Министерството на вътрешните работи. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, предаде БТА.

Според него това е немалка помощ. Той уточни, че в момента прегледът на това, което може да се предостави от българска страна, продължава. По думите му засега това е немалка контрибуция към помощта, която вече се оказва.

В отговор Митов обясни, че това са бронирани машини и при нашите условия няма нужда от тази бронирана техника. По думите му тя не е увредена.

Попитан каква друга помощ се обсъжда, Митов посочи, че ще се обсъжда това, което институциите преценят след приключването на цялостния преглед.

Според него това не може да намали отбранителния потенциал на България. 

В Народното събрание е внесено проекторешение за предоставяне на Украйна на бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и резервни части с отпаднала необходимост от складовете на Министерството на вътрешните работи, съобщи пред журналисти по-рано днес депутатът от „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ) Ивайло Мирчев. Под предложението са се подписали депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

epicenter.bg

4 Коментара

Васил

преди 9 месеца

Откъде ще я огребеш тая техника, мазен, гнусен герберасте?!?

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

„Политическите интереси налагат човек да си променя и визията, и позициите. Това е голям напредък. Ние не сме някакви дървета, които да стоим ограничени. - Това заяви пиар експертът Максим Бехар. --- По думите на Бехар голям пробив беше обединението на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да поканят украинския президент Володимир Зеленски. ---- whore is whore

Коментирай

Иванов

преди 9 месеца

Мръсна долна гад. И такива са повечето от партията им. Знаеш ли бе евроатлантико, колко пенсионери у нас не могат да си купуват лекарствата, колко не могат да си направят протези, колко не могат да се изхранват с тези символични пенсии. Няма ли да се намерят няколко журналисти за да покажат цялата мизерия на тези хора, на зарязаните цигани, на изоставените и полумъртви села. Този и всички като него, начело с ПОЛИГЛОТА Борисов, не само съсипаха държавата, сега искат и да я закрият, без земеделие, без индустрия без енергетика и без оръжие. ЗАЩО бе УРОДЕ платихте по 200 милиона за бройката непроизведени изтребители, с ядрени бомби ли ще ги товарите, за тях ли разширявата летищата или за ариканците. СЕГА НА ПРАКТИКА СЕ ПРАВИ ОКУПАЦИЯ НА ДЪРЖАВАТА

Коментирай

Бай Иван

преди 9 месеца

Къдравата Сю е един от най-вредните за държавата ни хранениеци на САЩ и Сорос! Този направи огромни усилия да се докаже пред "началниците" си, като дори лично им докладва за спирането на проекта на АЕЦ Белене! Но както се казва в народната мъдрост "Не е виновен този, който яде баницата, а трози който му я дава! За съжаление у нас има доста такива глупаци! Дори и моята съпруга е една от тях и упорито гласува за тези предатели! С помоща на "АЛА-БАЛА" те се добират до властта и разсипват Родината ни! Овчедушното българско население по време на избори ходи за гъби и дори не осъзнава, че тези майцепродавци заради парите си в Западни банки ни закопават всеки ден!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.