Делян Пеевски, председател на ДПС: Думите на Мицкоски са провокация към европейските ценности. Няма да останем безучастни срещу настъпващия национализъм в Северна Македония!

https://svobodnoslovo.eu/politika/delyan-peevski-predsedatel-na-dps-dumite-na-mickoski-sa-provokaciya-kam-evropeyskite-cennosti-nyama-da-ostanem-bezuchastni-sreshtu-nastapvashtiya-nacionalizam-v-severna-makedoniya/136692 SvobodnoSlovo.eu
Делян Пеевски, председател на ДПС: Думите на Мицкоски са провокация към европейските ценности. Няма да останем безучастни срещу настъпващия национализъм в Северна Македония!

Делян Пеевски, председател на ДПС излезе с позиция, която публикуваме без редакторска намеса:

Новоизбраният премиер на Северна Македония избра конфронтацията и погазването на европейските принципи и от най-високата парламентарна трибуна даде заявка, че смята да отклони  държавата от нейния евроатлантически път с думи, проповядващи вражда и омраза срещу европейска България.

Арогантно декларираният отказ от изпълнение на договора с България, изискващ включването на българите в Конституцията с промени в основния закон, е грубо нарушение на процеса на интеграция на Северна Македония в ЕС.

Преди повече от месец се обърнах с предупреждение към г-н Мицкоски , да не се опитва да употреби България за вътрешно политическите си цели, сега заявявам, че като държава ние няма да останем безучастни към тази поредна провокация.

Очаквам всички депутати от българския парламент и български депутати в Европейския  парламент, независимо от партийната им принадлежност, да не подминават с невнимание тези будещи тревога процеси в съседната ни държава. Защото посоката, в която е тласкана  Република Северна Македония от политическата си върхушка, е опасна. Последиците за тази безотговорност не трябва да понася македонския народ, но отговорността трябва да бъде за самозабравилите се политици, които минират евроатлантическия път на страната. 

Не можем да останем равнодушни, когато в критични за Европа и света времена, кризата на европейските ценности в Северна Македония заплашва държавата да се превърне в плацдарм на войнстващ национализъм.

Източник: blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.