ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ: ПРИЕХМЕ НАЙ-ДОБРИЯ ВАРИАНТ НА АНТИКОРУПЦИОННИЯ ЗАКОН

https://svobodnoslovo.eu/politika/delyan-peevski-priehme-nay-dobriya-variant-na-antikorupcionniya-zakon/116935 SvobodnoSlovo.eu
ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ: ПРИЕХМЕ НАЙ-ДОБРИЯ ВАРИАНТ НА АНТИКОРУПЦИОННИЯ ЗАКОН

Приехме най-добрия вариант на Закон за противодействие на корупцията. Това коментира народният представител от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента, след като депутатите окончателно гласуваха днес новите разпоредби.

 

Комисията за противодействие на корупцията е с облекчена структура, управлението е от трима души, които ще ръководят Комисията на ротационен принцип.

Те единодушно избират директора, който ще оглавява специализираната дирекция "Противодействие на корупцията", в която ще има разследващи инспектори и администрация.

Този директор ще е изключително независим, с големи правомощия, за да може да сезира директно двете прокуратури - и българската, и европейската, без да е необходимо одобрението на Комисията, подчерта Делян Пеевски.

Това показва, че има независим човек, без да има цедка - някой, който да може да подбира сигналите, обясни народният представител от ДПС.

 

Делян Пеевски изрази надежда, че членовете на Комисията за противодействие на корупцията ще бъдат избрани скоро.

Надявам се, че този орган ще работи добре. Но времето ще покаже, обобщи Пеевски.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.