Демерджиев: Има задържани членове на политически партии за изборни престъпления

https://svobodnoslovo.eu/politika/demerdzhiev-ima-zadarzhani-chlenove-na-politicheski-partii-za-izborni-prestapleniya/53872 SvobodnoSlovo.eu
Демерджиев: Има задържани членове на политически партии за изборни престъпления

Този път има значително повече оперативна работа с криминалния контингент, който участва в изборите. Засили се в пъти тази работа и резултатите са налице. Всеки, който е заловен в България, по дефиниция казва, че е репресиран. За добро или за лошо, някои от задържаните са членове на политически партии.

Това заяви в ефира на БНТ вътрешният министър Иван Демерджиев.

Той оясни, че изключително изобретателни са хората, които се опитват да манипулират нагласата на избирателите.

„Корпоративният вот е водещ спрямо този на чистото предаване на пари от ръка в ръка. Очевидно засиленото полицейско присъствие възпира този процес по директно предаване на пари и се търсят начини да бъде заобиколен или плащането да бъде отложено във времето или пък да няма директно плащане, а да има обещания за нещо друго или различно.

Активни са някои общински управи по места, активни са някои собственици на големи търговски дружества, които имат хиляди служители - така че всички тези процеси ние ги следим, обясни министър Демерджиев.

По отношение на нелегалната миграция вътрешният министър каза, че на цялата територия на страната се издирват, залавят и незаконно проникналите, когато са успели да проникнат.

Миналата година имахме рекорден мигрантски натиск - това са опитите да бъде незаконно премината българската граница. Те бяха над 168 хиляди за м.г., а няколко години по-рано рекордът беше 90 хиляди, за да се направи разграничението.

За първите три месеца на тази година има 45% ръст в тези опити. В сравнение с първите три месеца на тази и м. г. имаме 40% спад на тези хора, уточни Демерджиев.

Той подчерта още, че Европа дава изключително висока и обективна оценка на процесите, свързани с миграционния натиск по всички външни граници на Общността.

„Европа нямаше никакво намерение да финансира българо-турската граница, когато постъпих в мандат. Многократно поставяхме тогава въпроса - отговорът беше, че няма такива средства и възможности.

Тази изключително висока оценка - посочването на тази граница като приоритетна не с цел да ни се помогне на нас, а с цел да бъдат оценени усилията, които положихме. "Гранична полиция" е набелязала мерките по техническото обезпечаване на границата. Освен средствата от ЕК са заделени и вътрешни средства за опазването ѝ”, допълни още Демерджиев.

https://frognews.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.