Денков е разговарял с Асен Василев за скандала с имотите: Всеки да си носи последствията

https://svobodnoslovo.eu/politika/denkov-e-razgovaryal-s-asen-vasilev-za-skandala-s-imotite-vseki-da-si-nosi-posledstviyata/125547 SvobodnoSlovo.eu
Денков е разговарял с Асен Василев за скандала с имотите: Всеки да си носи последствията

Премиерът Николай Денков е разговарял с Асен Василев по темата със скандала с имотите. Това заяви министър-председателят пред журналисти, предаде БНТ.

По думите му правосъдните органи трябва да се произнесат. "Няма никакво съмнение, че трябва да бъде проверена информацията, и всеки да си носи последствията, но ако има проблем. Иначе така с подхвърляне няма как да стане", посочи още той.

Той коментира и избора на нови конституционни съдии.

"Това е правомощие на НС, процедурата беше изпълнена. В профила на двамата кандидати има съществена разлика и това дава отражение както в коментарите, така и в начина, по който се предполага, че ще действат техните кандидатури", посочи още той.

"Христо Иванов, когото много уважавам, е дал много добър прочит. Освен правните норми, Конституционният съд има важна в роля в задаването на политики. Не толкова партийна политика, колкото политики за развитие на държавата", посочи той.

Министър-председателят коментира и сътресенията около "Пирогов", в частност заради случая с 15-годишната Даная.

"Няма как да работи здравната система, ако подлагаме на съмнение всяко нещо, което се случва. Затова трябва да имаме доверие на докторите и ако има критики срещу тях трябва да е на базата на проверки и конкретни резултати, които да показват конкретен проблем. Имало е такива случаи от предишни години. Но докато няма такъв резултат от проверка, ние трябва да вярваме на докторите. Иначе при кого друг ще отидем - при докторите", коментира министър-председателят.

Министър-председателят Николай Денков участва в дискусия в Аграрния университет в Пловдив на тема „Нови акценти на изискванията за акредитация на висшите училища“.

Системата за акредитиране не работи, почти всички висши училища и професионални направления получават оценка между 8 и 10 при скала от 0 до 10, а преобладаващите са между 9 и 10. Всички знаем, че това не е реално, заяви Денков.

Според него системата трябва да бъде променена, като философията е за отправна точка за оценката на съответното висше училище да се използват обективни показатели, които да бъдат анализирани по логика, сходна с рейтинговата система - как се реализират студентите, колко е подготвен преподавателският състав, колко научна дейност има.

Денков посочи, че има необходимост за промени в атестирането на преподавателите и в Колективния трудов договор. Той коментира още концепцията за коопериране на висшите училища, приета през 2022 година. Като причини вузовете да мислят в тази посока той изтъкна намаляващия брой студенти и нерешения въпрос с капиталовите разходи. Кой ще даде 15-20 млн. лева за нещо, за което не се знае след 10 години ще има ли студенти, допълни премиерът. 

Епицентър 

6 Коментара

Червената шапчица

7 months before

- Мамо, защо си изправяш косата с пресата? - За да стане по-дълга. На следващия ден в болницата: - Айде Кирчо, кажи на чичо доктор как си изгори пишката.

Коментирай

Червената шапчица

7 months before

Прибира се някакъв у дома, доста пийнал. Жена му, в кухнята, мие някакъв тиган. Пичът я поглежда с размътен поглед, трясва с юмрук по масата и изревава: - АЗ съм шефът в тая къща! Жената, без да коментира, просто се извърта и... яростно му залепя тигана в главата. Пичът, естествено - нокаут. В това време пристига съседката: - Въх, Миме, твоят що лежи насред кухнята? - Той е шефът в тая къща! Където си иска, там ще лежи!

Коментирай

Червената шапчица

7 months before

През нощта малко момиченце казва на майка си. - Мамо, искам пиш. Майката отговаря: - Спи, дъще. И аз искам, ама откъде ще го намерим по това време... ---- Пpaв е Айнщайн, че всичко е относително... Примерно да отидеш до магазина в студа за хляб е далече... Пък за paкия - ей го де е...

Коментирай

Червената шапчица

7 months before

Една мацка си имала обожател. Един ден той, срам не срам, решил да се престраши и да и поиска ръката. Позвънил на вратата. Отворила му тя и го попитала какво иска. - Ами искам да се оженя за тебе. - Ти какво работиш? - Ами тракторист съм. - Колко получаваш на месец? - По 150 лева. - А бе 150 лева на мене само за тоалетна хартия няма да ми стигнат. И го изгонила... Нашия човек си тръгнал, но по пътя мислил, мислил и решил да и го върне. Звъннал пак на вратата. Тя му отворила и той промълвил: - Дрисла!

Коментирай

Червената шапчица

7 months before

Полицай спира кола, а вътре класната му от училище. - Г-жо Цонева, ей тук да ми напишете сто пъти "Повече няма да превишавам скоростта" ---- Когато жена поиска да отгатнеш нейната възраст, е като да вземеш решение да срежеш синята, червената или зелената жица при обезвреждане на бомба! ---- Перничани в Африка: - Жоре, мама, не дърпай лъва за опашката, може да има бълхи...

Коментирай

Червената шапчица

7 months before

- Сине, от кога караш сърф? - Не карам сърф! - Ами тази дъска? - Тате, остави приятелката ми на мира! ---- Майка се кара на детето си: - Всяка твоя беля е бял косъм в косата ми! - Като гледам баба, и ти не си била цвете за мирисане!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.