Денков: На Украйна няма да бъде предадено нищо, което би застрашило сигурността на България

https://svobodnoslovo.eu/politika/denkov-na-ukrayna-nyama-da-bade-predadeno-nishto-koeto-bi-zastrashilo-sigurnostta-na-balgariya/112842 SvobodnoSlovo.eu
Денков: На Украйна няма да бъде предадено нищо, което би застрашило сигурността на България

На Украйна няма да бъде предадено нищо, което би застрашило сигурността на България.

Това каза пред журналисти премиерът Николай Денков.

„Обсъждали сме само възможности, при които България е защитена. Визитата на Зеленски бе свързана с кандидатурата на Украйна в НАТО. Той търси подкрепа. Това ще стане в подходящия момент. Ясно е, че това не може да стане сега”, коментира още Денков.

На въпрос, ако се наложи смяна на системата за ПВО означава ли, че ще търсим от съюзнически държави по-нови технологии, той каза следното:

„Има такива възможности. Бих казал, че България може би е изпуснала някои от тях по време на служебното правителство. Всяко едно такова действие отнема месеци, а понякога и години, както стана със самолетите. Украинската делегация се интересува най-вече от бързите решения. След тази визита всеки трябва да си зададе въпроса какво значи да си патриот. Дали е патриот този, който защитава родината си и границите си, или патриот би бил този, който казва „Елате, вземете ни територия”.

По думите му въпреки, че Зеленски не е отишъл в парламента, той се е видял с ръководствата на парламентарните групи.

https://epicenter.bg/

3 Коментара

П. К

11 months before

денков :"На човек му е дадено идин път да умре и после съд". Божие слово.

Коментирай

Иван Пеев

11 months before

Тогава публикувайте списъкът с готвените въоръжения и еспертите да се произнесат публично.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.