Денков покани Борисов на публичен дебат. Три причини Борисов да откаже

https://svobodnoslovo.eu/politika/denkov-pokani-borisov-na-publichen-debat-tri-prichini-borisov-da-otkazhe/134669 SvobodnoSlovo.eu
Денков покани Борисов на публичен дебат. Три причини Борисов да откаже

"Разбрах, че Бойко Борисов се е разсърдил за един плакат. Не знам. Целта на плакатите е да накарат хората да се замислят какъв е изборът, който трябва да направят на 9 юни. За да няма сърдити, каня го на политически дебат по някоя от обществените телевизии."

Това написа във Фейсбук Николай Денков, бивш премиер и член на ръководството на ПП.

"И двамата сме били премиери, и двамата сега сме кандидати за депутати. Нека да минем през темите, които интересуват хората. Готов съм да говоря за всичко - от доходи, през инфраструктура до международните предизвикателства на България. И нека хората да видят и да направят своя информиран избор", допълни бившият премиер.

Едва ли обаче Борисов ще приеме тази покана.

По няколко причини -

първо Борисов е лидер на партия, а Денков - не е. Зад Борисов стои първата политическа сила, която е във възход, а зад Денков - политическа формация, която бележи устойчив електорален срив.

Второ, Борисов три пъти е бил премиер след спечелени избори, а Денков бе сложен за премиер, не по силата на изборен резултат, а на договорка между ПП-ДБ и ГЕРБ и с благословията на самия Борисов. 

И трето - след изборите Борисов може да стане премиер, а на Денков повече няма да му се усмихне възможността "да пътува".

Няма политическа логика българите да избират между Борисов и Денков, тъй като такава опция след вота не съществува. Бъдещото управление на България зависи от Борисов, а не от Денков.

Затова и предложеният от Денков дебат между него и Борисов е безсмислен. 

Припомняме, вчера ЦИК разпореди ПП-ДБ да свалят билбордовете от своята кампания с ликовете на бившия премиер Николай Денков редом до лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски с въпрос какъв премиер искаме да имаме.

Жалбата до Комисията е била отправена от представителя на ГЕРБ Цветомир Паунов.

https://epicenter.bg/

7 Коментара

Бля, бля

1 month before

Този поплювко Денков бил и егоцетлнтрик ? Да се хвали, че е бил премиер останал всъщност не съм сигурен дали ще остане в историята като най лошия такъв на България и меракът му да попътува на държавна издръжка и да иска дебат с Бойко е направо смешна работа. Преди когато Бойко беше премиер не можех да го дишам и искрено се надявах ,че ще дойде по добро време ,но уви след тоталните измамници от ППДБ не знам за кого да гласувам . същност и преди не гласувах за тях.

Коментирай

Прик

1 month before

Глупакът Денков.....

Коментирай

Аква

1 month before

Никога баце, шиши и педе. Избери МИРА! ДАЖЕ И ЛОШ!

Коментирай

Аква

1 month before

Никога баце, шиши и педе. Избери МИРА! ДАЖЕ И ЛОШ!

Коментирай

Ще изпрати ли Галя от ПосолствоТо български мъже като "пушечно месо" в Украйна?

1 month before

Не гласувайте за партиите на войната - ГЕРБ, ДПС, ПП, ДБ.

Коментирай

Киро Слона, бас-китара.

1 month before

Често се питам не са ли твърде много за почти 33 години компрадорски капитализъм премиерите с изразени психиатрични нозологични единици: – Филип Димитров – шизофрения МКБ-10 F20 / МКБ-9 295 - Симеончо Борисов - Хазартна зависимост или патологично разстройство, свързано с хазарт – Бойко Борисов – психопатия – МКБ-10F60.2{{{2}}} / МКБ-9 301.9 – Кирил Петков – психопатия – МКБ-10F60.2{{{2}}} / МКБ-9 301.9?

Коментирай

Финли

1 month before

Има и четвърта причина! ББ никога досега не е приемал участие в дебати. Дебатирането изисква много качества- езикова и обща култура, образованост, хладнокръвен ум, реалистичен поглед върху нещата, толерантност и уважение към опонента. Кое от тези качества притежава ББ?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.