Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС ще участва единствено в заседанията на НС за изменения в Конституцията

https://svobodnoslovo.eu/politika/desislava-atanasova-gerb-sds-shte-uchastva-edinstveno-v-zasedaniyata-na-ns-za-izmeneniya-v-konstituciyata/122618 SvobodnoSlovo.eu
Десислава Атанасова: ГЕРБ-СДС ще участва единствено в заседанията на НС за изменения в Конституцията

ГЕРБ-СДС ще участва единствено в заседанията на НС за изменения в Конституцията. Въпреки че имахме постигната формална договорка с колегите от ПП-ДБ на лидерска среща. Това, което наблюдаваме в последните часове, е че за пореден път не се спазват ангажименти. Това заяви на брифинг председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„Имах личен разговор с премиера Денков за ситуацията в "Пирогов". Отново заявявам - ние сме объркани кои са лидерите в ППДБ. С господин Денков говорихме по отношение на безпринципните смени, които се правят. Очевидно той няма качеството на министър-председател, след като здравният министър си взема решения, без да са съгласувани с него. Имаше ясна договорка между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев, че не ни трябват повече трусове в управлението, а е важно да работим за държавен бюджет и Конституция”, каза още Атанасова.

„Нашата парламентарна група ще участва единствено в заседанията, които касаят приемането на измененията и допълненията на Конституцията. Няма да подкрепим едно решение на Министерски съвет, докато няма ясен механизъм. Думите в политиката означават отговорност, действията носят последици.  Ние многократно даваме един и същи сигнал. Щом носим заедно отговорността пред българските граждани, е редно и заедно да взимаме  решенията. Трябваше вчера еврокомисар да дойде и да каже - трябва да бъде прекратена дерогацията за "Лукойл". Условия ние не поставяме, ние искаме партньорски отношения. Така, както сме го демонстрирали многократно. Миналата седмица дадохме крачка назад - именно защото желаем България да има държавен бюджет и да бъде променена Конституцията. Започваме да мислим, че някой търси умишлено провокации”, заяви Атанасова.

"Знаете, че темата за МВР, служби за сигурност, вълнуваше нас и вас и обществото в последния месец, но тази тема се измести от фокуса и вече се спекулира с темата "здраве" - веднъж през грозния дебат в пленарна зала, сега вече започва политическо кадруване в търговските дружества", допълни Атанасова.

По повод смяната на директора на "Пирогов" председателят на здравната комисия Костадин Ангелов заяви, че „Пирогов” е на печалба, а основата в смяната на директора е обявяването  случая със съветника на военния министър Мустафа Емин.

"Няма скандал с конкурсите в болницата. За нас е важно едно - кой е премиерът на България. Това е обсъдено с Денков, той прочете доклада и според неговите думи няма нарушения, които да изискват смяната на шефа на "Пирогов". Денков очевидно се обезличава от собствените си министри. Той каза пред вас, че очевидно няма да сменя шефа на "Пирогов". Днес пристига един доклад, изсмукан от пръстите си и има много причини ние да не допускаме смяната на един човек с друг. "Пирогов" е на печалба, хората си вършат работата. Опитват се да измислят някакъв скандал. В момента се пише прессъобщението в Министерството на здравеопазването и се опитва да се измисли нов мотив за отстраняването на директора. Въпросът е един-единствен - кой е премиерът на България? Явно не е акад. Денков, а министърът на здравеопазването проф. Хинков", каза още Ангелов.

Депутатът Делян Добрев заяви, че темата за дерогацията за "Лукойл" вече е и европейска тема.

"Не изключвам в следващите дни да се опитат да провокират протести", коментира Добрев по повод намерението на компанията да продаде активите си в държавата.

trud.bg

1 Коментара

Боклуци

преди 4 месеца

Хайде стига ма, конституция, да отстраните президента и да ни управляват чужденци, България като Украйна, много си търпи народа , не мога дави гледам, да ви понасям, престъпници, ЕС така ще ни нареди , че нищо няма да остане от България

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.