Десислава Атанасова след записа към ПП: Вратата е ей там! Делян Добрев: Няма да им се размине!

https://svobodnoslovo.eu/politika/desislava-atanasova-sled-zapisa-kam-pp-vratata-e-ey-tam-delyan-dobrev-nyama-da-im-se-razmine/110831 SvobodnoSlovo.eu
Десислава Атанасова след записа към ПП: Вратата е ей там! Делян Добрев: Няма да им се размине!

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова написа около 23 часа във "Фейсбук: "След всичко, което чух днес, единственото, което ще им кажа е: "Вратата е ей там". Ясно е, че визира партиите от "Промяната".

 

 

Вчера депутатът отцепник Радостин Василев разпострани запис от Национален съвет на "Продължаваме промяната", на който се чува как Кирил Петков казва как Десислава Атанасова е била пренебрегната заради Мария Габриел при избора на кандидат-премиер от ГЕРБ. "Отделно в ГЕРБ има доста голямо напрежение и завист. Примерно човек като Деси, която доста се бие тука в калта - изведнъж идва Мария Габриел от Брюксел и ще става премиер - това всичко се случва."

Публикацията на Десислава Атанасова най-вероятно е препратка към случката от миналата година, когато автобусните превозвачи протестираха с искания акцизът на горивата да се намали и се срещнаха с тогавашния министър-председател Кирил Петков. Тогава те заявиха, че по време на срещата Петков им е казал: "Това е моят кабинет и аз определям какво ще се говори и как ще се говори и ако не ви харесва, вратата е ей там и можете да напуснете."

Половин час след публикацията на Атанасова и колегата ѝ Делян Добрев коментира изтеклите записи:

"4:30 часа измами, далавери, преврати, предателства, ориенталска култура... Питат ме: - Да не им се размине? - Няма!".

Както е известно, водещата дума в ГЕРБ винаги е била на Бойко Борисов. А той каза по-рано през деня, че записът няма да повлияе на намерението му за коалиция с ПП-ДБ.

Но неизвестностите предстоят. В предоставения запис не само от Радостин Василев, но и от Кирил Петков по-късно, Петков казва по адрес на Мария Габриел, че е в сложно положение в ГЕРБ и е обект на завист: За Делян Добрев Петков и Василев казват, че може да иде курбан и да бъде разкаран от парламента като вътрешна опозиция в ГЕРБ.

Коментиращите се разделят на два лагера. Първите насърчават ГЕРБ да не правят коалиция с "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ), а вторите изразяват страховете си от това "Възраждане" да дойде на власт и искат да има евроатлантическо правителство. 

https://epicenter.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.