Действията на ЕК водят до ескалация на бежанския проблем

https://svobodnoslovo.eu/politika/deystviyata-na-ek-vodyat-do-eskalaciya-na-bezhanskiya-problem/121529 SvobodnoSlovo.eu
Действията на ЕК водят до ескалация на бежанския проблем

Действията на ЕК водят до ескалация на бежанския проблем.
Комисията и Съветът трябва да ревизират оценките си и неотложно да излязат с мирни инициативи за Украйна и Газа.

Изказване в пленарна зала на ЕП, Страсбург, 20.11.2023 г. 

През 1989 г. масовото преселение на гражданите на ГДР в Западна Германия ускори рухването на Съветския блок. Днес Европейският съюз преживява миграционна криза, която подрива основите му. За съжаление, прочитът на проблема е погрешен и засилва рисковете.

Европейската комисия настоява за солидарни решения на бежанския проблем, а същевременно, с действията си, става причина за неговата ескалация. Организира доставки на боеприпаси за Украйна и предпазливо коментира ескалацията в Газа.
 
Тъкмо войните в Украйна и Близкия Изток увеличават критично миграционния натиск, без да броим несекващия поток от мигранти през Средиземно море.

Седем страни от Шенген вече върнаха различни форми на контрол по вътрешните граници на Зоната. Нов миграционен натиск отвън само ще ускори вътрешната фрагментация. 

Реализмът налага Комисията и Съветът да ревизират оценките си и неотложно да излязат с мирни инициативи за Украйна и Газа.

Иво Христов

1 Коментара

Червената шапчица

преди 5 месеца

Казано разбираемо, кратко, точно и ясно след направен анализ. "Реализмът налага Комисията и Съветът да ревизират оценките си и неотложно да излязат с мирни инициативи за Украйна и Газа. Иво Христов" ---- Слушах Съби Събев - "Корабът е трябвало да върти наляво, надясно, наляво, надясно, и така хеликоптерът е нямало да може да кацне на борда и да бъде превзет"... Съби е завършен олигофрен.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.