Днес ГЕРБ получиха силен урок по парламентаризъм

https://svobodnoslovo.eu/politika/dnes-gerb-poluchiha-silen-urok-po-parlamentarizam/5658 SvobodnoSlovo.eu
Днес ГЕРБ получиха силен урок по парламентаризъм

Ситуацията: поредна истерия на ГЕРБ, спешно поискаха премиерът Кирил Петков да се яви в Парламента и да вземе отношение към провокацията на руското външно министерство.

За тяхно огромно учудване премиерът Петков се отзова и недвусмислено заяви:

"България е суверенна държава и отдавна сме направили своя избор като член на НАТО и като такъв избираме да работим в координация с нашите партньори и съюзници. Призоваваме Руската федерация да остане ангажирана в конструктивния диалог за деескалация на напрежението. Както и стриктно да прилага приетите международноправни ангажименти."

Разбирам изумлението на ГЕРБ, не са свикнали премиер да се отзовава на покана на депутати.

Да, днес ГЕРБ получиха силен урок по парламентаризъм. За съжаление най-вероятно нямат възможност да разберат и възприемат този урок. Ако можеха, щяха поне да се извинят за поведението на техния премиер и тежкото погазване на парламентаризма.

Поредна малка стъпка по дългия трънлив път към нормалнизация на държавата. Респект!

И да, колкото по-бързо затвърдим мястото си в свободна либерална Европа, толкова по-сигурно ще се отдалечим от феодална псевдоконсервативна Русия.

Хубав ден! 🙂

Любомир Аламанов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.