До прокуратурата: Нови престъпления в Агенцията по заетостта, Лазар Лазаров гони неудобните с намаляване на заплати (ФАКТИ)

Подготвят се стачки, потърпевшите масово завеждат дела

https://svobodnoslovo.eu/politika/do-prokuraturata-novi-prestapleniya-v-agenciyata-po-zaetostta-lazar-lazarov-goni-neudobnite-s-namalyavane-na-zaplati-fakti/110529 SvobodnoSlovo.eu
До прокуратурата: Нови престъпления в Агенцията по заетостта, Лазар Лазаров гони неудобните с намаляване на заплати (ФАКТИ)

Подготвят се стачки, потърпевшите масово завеждат дела

Синдикатите готвят стачка срещу безобразията, които се творят в Агенцията по заетостта, където министър е Лазар Лазаров, който е и вицепремиер. Апелът е към главния прокурор, който застана срещу „политическия боклук“ да потърси отговорност на корумпираните политици.

Информацията отвътре твърди, че масово служители са подлагани на принуда, за да подпишат писма за своето си преназначаване. При отказ – следва уволнение.

Друг вариант за разправа с неудобните, който е прилаган е намаляване на работните им възнаграждения, като целта е да бъда принудени да напуснат сами.

Запознати твърдят, че това е изключително арогантно погазване на нормите на закона, защото реално се сменя само дирекцията им, а не и длъжността на служителите.

В резултат на тези своеволия синдикатите подготвят стачки, а също и масово са заведени дела от пострадалите, за да си търсят правата.

Цялото това нещо става със знанието на министър Лазаров, който най-вероятно ще се запише с главни букви в историята, като управникът намалил заплатите по време на висока инфлация и криза и то на социалната система.

Все пак при вариант, при който министърът не е запознат, следва шефката в подопечното му министерство Полина Маринова да понесе отговорността и да бъде освободена веднага.

Доста е странно, че министър-председателят Гълъб Донев запазва пълно мълчание, което допълнително срива авторитета на системата, който и без това си е под нулата.

Очаква се реакция от страна на прокуратурата и президентството.

Източник: narod.bg

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.