Доц. Киселова: Актовете на Кирил Петков като министър са стабилни, въпреки решението на КС

https://svobodnoslovo.eu/politika/doc-kiselova-aktovete-na-kiril-petkov-kato-ministar-sa-stabilni-vapreki-reshenieto-na-ks/7160 SvobodnoSlovo.eu
Доц. Киселова: Актовете на Кирил Петков като министър са стабилни, въпреки решението на КС

Актовете на Кирил Петков като министър са стабилни, въпреки решението на Конституционния съд от сряда. С него КС обяви за противоконституционен указа на президента в частта, с която за служебен министър на икономиката беше назначен Кирил Петков.

„Това, което става ясно от решението на КС от вчера, е, че по отношение на г-н Петков не са били налице условията. Народните представители от ГЕРБ са сезирали съда за указа на президента, но не са поискали да се произнесе по отношение на актовете. В този смисъл като проследих и коментарите на колегите, всички сме единодушни, че актовете са стабилни”, обясни пред Нова телевизия доц. Наталия Киселова.

Така по думите й актовете му могат да бъдат атакувани един по един, но не отпадат автоматично. „Малко са действията в правото, които са автоматични. В повечето случаи е необходимо за всеки един от актовете да се премине през конкретна преценка”, каза доц. Киселова.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.