Доц. Киселова: Ден след като бъде отхвърлен един вот, може да бъде внесен по друг въпрос

https://svobodnoslovo.eu/politika/doc-kiselova-den-sled-kato-bade-othvarlen-edin-vot-mozhe-da-bade-vnesen-po-drug-vapros/118365 SvobodnoSlovo.eu
Доц. Киселова: Ден след като бъде отхвърлен един вот, може да бъде внесен по друг въпрос

След като бъде отхвърлен утре вотът на недоверие, опозицията няма да има право да внесе искане по същия въпрос - енергетика, в следващите 6 месеца. На следващия ден обаче може да се внесе по друг въпрос. Това каза в „Интервюто в Новините на NOVA” преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова.

"В рамките на тези седмици, в които депутатите не заседаваха, опозицията се мобилизира и даде възможност да се чуват различни гласове от тези на мнозинството и некоалицията. През последния месец извънредните заседания надвишават редовните", заяви тя.

Според нея депутатите са бързали, затова предложените конституционни промени са със сериозни недостатъци и недобре мотивирани.

"След изборите предстоят обществени обсъждания и ще има корекции. Ще се търси разширяване на подкрепата, а значителна част от предложенията ще отпаднат. Ще останат свързаните с главния прокурор и за структурата на ВСС. Венецианската комисия подкрепя предложенията за Съвета на съдиите, но критикува формулата, по която ще се формира Съвета на прокурорите", обясни Киселова

epicenter.bg

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.