Доц. Наталия Киселова: Конституцията казва, че се избира един премиер

https://svobodnoslovo.eu/politika/doc-nataliya-kiselova-konstituciyata-kazva-che-se-izbira-edin-premier/110603 SvobodnoSlovo.eu
Доц. Наталия Киселова: Конституцията казва, че се избира един премиер

Миналата седмица Иван Гешев беше много емоционален, но предполагам, че си е дал сметка и градусът ще поспадне. Магистратите не говорят на медиите, магистратите говорят чрез своите актове. Това каза конституционалистът доц. Наталия Киселова в ефира на Нова телевизия.

"Другите главни прокурори бяха по-прецизни в публичните си изяви. И разговорите трябва да бъдат за качествата, на които трябва да отговарят тримата големи. Този разговор сигурно ще се пренесе и при дебата за избор на шеф на ВАС", каза тя.

Доц. Киселова не е поддръжник на виждането прокуратурата да е вън от съдебната власт, както и да няма главен прокурор, защото тогава щяло да е по-опасно.

"Дали хората, които избраха главния прокурор, не само този, но и предишните, са си давали сметка и за личните качества?", попит тя.

Доц. Кисерова очаква тези, които предстои да избере Народното събрание, да бъдат по-сериозно интервюирани.

Тя припомни, че по време на гласуването за ВСС от съдийската квота има 200 влизания от един айпи адрес, който се намира на адреса на ВАС.

"Но смесената комисия на ВКС и ВАС, която гледа делото по оспорване на избора, каза, че няма проблем. И с това се слага точка на въпроса. При положение, че във ВАС има над 100 съдии, това може да означава, че и съдии, които не са от ВАС, са гласували оттам", уточни доц. Киселова.

За ротацията на правителство каза, че това е пиар и политологическо говорене, конституцията казва, че се избира един премиер.

frognews.bg

1 Коментара

аналитичка

преди 11 месеца

Колко е наивна Киселова... Тези юнаци не зачитат Конституцията априори, тя се надява този път да я спазят, ха-ха.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.