Доган извънредно! Предлагам Делян Пеевски и Джевдет Чакъров за съпредседатели на ДПС

https://svobodnoslovo.eu/politika/dogan-izvanredno-predlagam-delyan-peevski-i-dzhevdet-chakarov-za-sapredsedateli-na-dps/124468 SvobodnoSlovo.eu
Доган извънредно! Предлагам Делян Пеевски и Джевдет Чакъров за съпредседатели на ДПС

ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация. Знам, че политика без финансиране не се прави, но има една критична граница, преминаването на която ни превръща в друго политическо качество, казва почетният председател на ДПС

Делян Пеевски и д-р Джевдет Чакъров да поемат ръководството на ДПС и заедно да го съпредседателстват.

Това предлага почетният председател на движението Ахмед Доган в обръщение към членовете и симпатизантите на партията.

"ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация", казва с критичен тон Доган. Затова и като част от формулата за разрешаването на този проблем той предлага начело на движението да застанат двама съпредседатели.

"В мотивите ми за този „тандем" е принципът на взаимното допълване, а не на конкурентното начало: защото "два остри камъка брашно не мелят". А обществото очаква бързо и резултатно решаване на най- наболелите му горещи проблеми. За да оцелееш и да се развиваш, трябва да бъдеш силен, активен и корпоративен, а не да се самозалъгваш в сенките на отрицанието и омразата", допълва почетният председател на ДПС.

Ето целия текст

ОБРЪЩЕНИЕ НА ПОЧЕТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС Д-Р АХМЕД ДОГАН

 

Скьпи депесари!

Обръщам се към вас с тревога и загриженост за това, което става в структурите на ДПС.

Дълго време съзнателно се самоизолирах и затова имах нужда от повече време, за да осъзная станалото и ставащото в живота на колективното тяло на ДПС.

ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация. Знам, че политика без финансиране не се прави, но има една критична граница, преминаването на която ни превръща в друго политическо качество. Защото интересите на "пазарната демокрация" „изяждат" традиционните ценности на демокрацията. За съжаление, това е характерно за всички политически сили.

Скъпи приятели и съмишленици, светът се променя пред очите ни. Динамиката на геополитическия контекст е ново предизвикателство пред защитата на националните интереси, националната сигурност и националния суверенитет.

На прага сме на дългосрочно противопоставяне на Глобализма с очакванията на националните държави и на националните идентичности. Вероятно тази тенденция ще бъде съчетана с опити за възстановяване сферите на влияние на бившите империи и ще „приключи" едва с преобразуването на ПОЛИТИЧЕСКИЯ НИ СВЯТ в легитимно многополюсен и, разбира се, след намирането на контролиран баланс между „старите" и „новите" велики сили.

Травмиращо е, че не винаги си даваме сметка за това.

Демокрацията по дефиниция е многопартийна.

Защитата и развитието на правата и свободите на гражданите, включително и на етно-религиозните идентичности, и на екзистенциалната потребност от по-висок жизнен стандарт на човека, са съществена част от базовите ценности на либералната демократична система на обществото.

Състоянието на ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО се определя от твърдите нагласи за промяна на активните граждани, които представляват реалната електорална общност на страната.

Затова как и доколко партийно-административните структури на различните партии решават проблемите на хората, е от изключителна важност. Ако живата връзка между партийните структури и активните граждани е на "самотек“, това е много сериозен политически синдром за дефектиране и за необходимост от промяна и обновяване.

Затова в спешен порядък предлагам:

1) стабилизиране на организацията в традиционните райони на ДПС и

2) разширяване на партийното строителство в нетрадиционните райони.

Предлагам на вашето внимание формула за намиране на решение за бъдещото развитие на ДПС.

Ключът за намиране на „изход" в тази ситуация е само в съпредседателството на г-н Делян Пеевски и доц. д-р Джевдет Чакъров:

Д-р Джевдет Чакъров да носи отговорност предимно за традиционните ни райони, за добросъседските ни взаимоотношения с Република Турция и с либералните формации, защото той в продължение на 14 години и девет последователни мандата беше член на Бюрото и вицепрезидент на Либералния Интернационал.

Г-н Делян Пеевски е представител на новото поколение технократи в политиката, които имат, като че ли, вроден инстинкт за прагматично решаване на проблемите на хората и на държавата. За кратко време той се очерта като парламентарист и ще бъде позитивно да продължава да се утвърждава в това направление.

Визирам партийния му ангажимент да се фокусира предимно в разширяване на електоралното присъствие на ДПС.

В мотивите ми за този „тандем" е принципът на взаимното допълване, а не на конкурентното начало: защото "два остри камъка брашно не мелят". А обществото очаква бързо и резултатно решаване на най- наболелите му горещи проблеми. За да оцелееш и да се развиваш, трябва да бъдеш силен, активен и корпоративен, а не да се самозалъгваш в сенките на отрицанието и омразата.

Нещо повече - фактът, че сме на опашката на ЕС, означава, че времето ни е изпреварило и ние вървим след събитията, затова продължаваме да изоставаме.

Пожелавам на политическия елит на ДПС и на страната 2024 година да бъде фиксирана от бъдещите историци като начало за полагане на нов подход за политическо мислене и политическо действие.

Бъдете живи и здрави!

Всевишният да ни е на помощ!

Винаги ваш: Ахмед Доган

epicenter.bg

22 Коментара

АХА

преди 3 месеца

ДПС е на път да се превърне в корпоративна, платена, партийна организация. Знам, че политика без финансиране не се прави, но има една критична граница, преминаването на която ни превръща в друго политическо качество. Защото интересите на "пазарната демокрация" „изяждат" традиционните ценности на демокрацията. За съжаление, това е характерно за всички политически сили. ТЯ Е КООРПОРАТИВНА, А , И НЕЗАКОННА.....

Коментирай

Ивайло Кирков

преди 3 месеца

Чудя се - какво ли е да си "партиен строител в нетрадиционен район"?... Аз лично - не бих искал да съм.

Коментирай

Иван

преди 3 месеца

Доган усети накъде духа вятъра ,говори за многополюсен свят ,възтоновяване на сферите на бивши империи сигурно визира Русия. Сега ще видим дали Пеевски ще е толкова активен .

Коментирай

Ачо

преди 3 месеца

Ами сега!

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Money makes the world go round, not only sex.

Коментирай

Посетител

преди 3 месеца

Я виж ти!!! Свинчо май се освини... То бива евротрансатлантизъм, ама чак толкова не бива! Вместо лидерство - съпредседателство...

Коментирай

Настапир Аналниев

преди 3 месеца

Савата, агента на ДС на КГБ и на ......ще промени бойната готовност на Българската армия с килимче и вазелинче.

Коментирай

Доган извънредно!

преди 3 месеца

"...На прага сме на дългосрочно противопоставяне на Глобализма с очакванията на националните държави и на националните идентичности. Вероятно тази тенденция ще бъде съчетана с опити за възстановяване сферите на влияние на бившите империи и ще „приключи" едва с преобразуването на ПОЛИТИЧЕСКИЯ НИ СВЯТ в легитимно многополюсен и, разбира се, след намирането на контролиран баланс между „старите" и „новите" велики сили..."

Коментирай

Доган извънредно!

преди 3 месеца

Е това ако не е ОБРАТНОТО на "евроатлантизма" !!!

Коментирай

Борис

преди 3 месеца

Ей,умници!Вместо да сипете "остроумни"забележки,вземете та поразмислете по-сериозно върху казаното от Доган.Може да е "Сава"или който и да е друг,но е по-мъдър от цялата полит-пасмина накуп,воглаве с първата фуражка на Републиката!

Коментирай

Йорданов

преди 3 месеца

Ако да лансираш ликвидатора на най-българската фирма "Булгартабак"е мъдрост, то аз съм космонавт!

Коментирай

Скитник

преди 3 месеца

Не само Булгартабак - ами невърнатите 35 млн за лафката, дето фалира, ами банката, ами ... До каквото се е докопал феномена евроатлантик все го е загробил. А Доган се е преобул в движение , дано по - бързо се отърве от този непосилен товар.

Коментирай

Ххахахха

преди 3 месеца

Борисчо, не знам дали сме умници, обаче ти си абсолютен кретен..

Коментирай

moitoi

преди 3 месеца

В Политическият Свят на Слепите и Едноокия е Цар!!?!? Двама Председатели и един Почетен се нарича Триумвират!!!

Коментирай

Борис

преди 3 месеца

Да спориш с глупак е най-глупавото нещо-казваше дядо ми едно време. Та хахаха или хохохо,нямам никакво намерение да споря с твое нищожество!

Коментирай

К. Денчев

преди 3 месеца

Много отдавна почетният СоПол на ДъПъСъ трябваше да се люлее на клон един месец, но Веска Варненска го обича и го пази, както го пазеше и Любен Гоцев. Асан Омеров (Алексей Петров) и той му беше приятел и го пазеше, но никога не е късно за наказване на Предателите на България!

Коментирай

moitoi

преди 3 месеца

В Свободно слово под Пеевски няма коментари!!!В Афера което не е Политкорект за Доган се ТРИЕ!!! Има някаква зависимост...може би СПИРИТУАЛНА!!! Първо...В политиката не се влизаза Лично забогатяване при положение че НАРОДА ти ОБЕДНЯВА!!!Каква е Разликата с Бойко!!! ДПС стабилна ПАРТИЯ??? Това че в нея има няколко българи НЕ може да скрие нейния Религиозно-етнически характер...като прибавим и честването всяка година на Възродителния процес...!!!Имаме традиционна мюсюлманска партия!!! ГЕРБ без да са религиозни ги обединява Религията на Парите!! БСП е все още с някакви идеологически основа!!! Партиите в ПАРЛА-мента са вече от Стария еднополюсен Свят и да се говори че ще са Символ на стабилност в Новия Многополюсен...!?!?!?Ще има НОВИ изненадващи Лица и Партии!!! Сега ще се наслаждаваме на една битка!!!Посланика на САЩ...Новият на Турция/бивш шеф на МИТ/ и Доган!?!?!?

Коментирай

Ххахахха

преди 3 месеца

Борисчо, аз не споря с теб, подигравам ти се. Просто при амуджите по места явно има брожение , че етнически българин ще е начело на ДъПъСъ и Доганя замазва ситуацията. Ама си много кух за да го разбереш и търсиш дълбок замисъл в думите на Сава.

Коментирай

Борис

преди 3 месеца

Коригирам се и моля умниците /без кавички /за извинение! Доган не е никак мъдър!Най-големите мъдреци в България са Боко Тиквата,Президентът Радев,който ни натресе особено мъдрите глист Денков,Киро-идиота,кака Асенка,Ленка парапетката и останалата мъдра гмеж!Жълтопаветната измет с мравояда,гномчето,ухото и т.н.,да не ги изброявам всички,са особено големи мъдреци и скоро поради безграничната си мъдрост ще вкарат България в киреча!

Коментирай

Борис

преди 3 месеца

Коригирам се и моля умниците /без кавички /за извинение! Доган не е никак мъдър!Най-големите мъдреци в България са Боко Тиквата,Президентът Радев,който ни натресе особено мъдрите глист Денков,Киро-идиота,кака Асенка,Ленка парапетката и останалата мъдра гмеж!Жълтопаветната измет с мравояда,гномчето,ухото и т.н.,да не ги изброявам всички,са особено големи мъдреци и скоро поради безграничната си мъдрост ще вкарат България в киреча!

Коментирай

Борис

преди 3 месеца

Коригирам се и моля умниците /без кавички /за извинение! Доган не е никак мъдър!Най-големите мъдреци в България са Боко Тиквата,Президентът Радев,който ни натресе особено мъдрите глист Денков,Киро-идиота,кака Асенка,Ленка парапетката и останалата мъдра гмеж!Жълтопаветната измет с мравояда,гномчето,ухото и т.н.,да не ги изброявам всички,са особено големи мъдреци и скоро поради безграничната си мъдрост всички гореизброени ще вкарат България в киреча! За да не ги обидя,към мъдреците ще прибавя лъжееврейчетата Паси-баща и син,оръфлякът от Миндя,миндилът Минджев,сем.Слава и Калин,май бяха Янакиеви,приятно шишкавия Ал.Йо,който ако не внимава ще се смряска от мъдрост,култулния мъдрец с веселата папийонка,както и мъдрата крадла на кремчета от летищата,които кремчета я правят особено привлекателна за бабоебите.С толкоз много мъдреци,всички черпещи мъдрост от една Галя и ко,България смело и мъдро се носи към дългоочаквания финал!

Коментирай

Борис

преди 3 месеца

Абе Ххахахха,казах,че с глупаци не споря,ама съм върло любопитен-това Ххахахха агентурния ти пиздоним ли е или истинското ти име?Ако ти е псевдонимът,то водещият ти ОР/оперативен работник/ще да е голям тъпнар,щом не е измислил нещо по-така,по "салам".Ако е истинското ти име,явно попът е бил толкоз пиян,че не е разбрал какво идиотче кръщава.И понеже виждам,че поназнайваш турски,ето ти нещо от мен-кухия-карарръсъна сиктимини амжикоолу!Анадънму,кьопекь?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.