Другари, докато се пазарите на релсите, влакът ще ви прегази

https://svobodnoslovo.eu/politika/drugari-dokato-se-pazarite-na-relsite-vlakat-shte-vi-pregazi/129908 SvobodnoSlovo.eu
Другари, докато се пазарите на релсите, влакът ще ви прегази

Ситуацията с безконечните пазарлъци между политиците много прилича на онзи виц за спорещите на релсите. Седнали на жп линията песимист, оптимист и реалист и започнали да спорят.

Песимистът виждал само тунел и твърдял, че ни чака тъмнина. Оптимистът виждал само светлината в тунела. Реалистът пък виждал и тунела, и светлината, и приближаващия влак. А машинистът виждал трима идиоти, спорещи на релсите.

Толкова глупости се изприказваха, че ме е страх да си помисля колко пък са направени. Дори елементарни процедури не познават, за високи професионални стандарти изобщо не можем да говорим.

Няма как това да е елитът на нацията. Няма как да са и поне някакви нормални политици, след като вчера уж са се разбрали, днес пак са се скарали, а утре какво ще стане, никой не знае. Не са детска градина, не са и зоологическа. Някакви смешни другари, не умеещи нищо друго, освен да растат по партийна линия. Нищо ново под слънцето и половин век все така.

Само че, другари, докато спорите на жп линията кой на кого трябва да се извини, влакът иде със страшна сила. И ще ви помете.

Евелина Гечева

trud.bg

3 Коментара

Emigrant

преди 1 месец

Хем смешно, хем тъжно, но абсолютно точно казано. Те наистина си повярваха, че са недосегаем елит на нацията. И за сега е така.

Коментирай

Цецо

преди 1 месец

Те не спорят,а се надлъгват. Докога ще продължи тона надлъгване и те не знаят.Знаят само,че който захапе кокала той ще се облажи здраво.

Коментирай

А дано

преди 1 месец

А дано по-скоро!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.