ДВА БРОЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАЛЯЧОВЩИНИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ

https://svobodnoslovo.eu/politika/dva-broya-politicheski-palyachovshtini-ot-poslednite-dni/134424 SvobodnoSlovo.eu
ДВА БРОЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ПАЛЯЧОВЩИНИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ

Въобще, как е възможно подобни недоразумения да си мислят, че могат да мислят вместо нас?

Онзи ден г-жа Нинова излезе с „извънредното” предизборно настояване възможно най-скоро да бъде приет Законът за българския език. Лидерката на „тримата от запаса“ много искала да спаси българския език от зловредни чуждици и опростяване. Това вика Нинова.

Сега. Нинова най-вероятно не знае, щото по това време още е била в СДС, че БСП много отдавна настоява за подобен закон. Ама, мнооооого отдавна. Знам този факт просто защото и баща ми, и майка ми, са участвали в изготвянето му като проектозакон, който трябваше да бъде внесен от БСП за разглеждане в парламента. И това беше преди цели 15 години, като пък за нуждата от подобен закон се говори от поне още 5 години по-рано. Нинова също така едва ли знае, че реалното предложение за приемането на подобен закон принадлежи на големия български писател Николай Хайтов. И то още през 90-те години на миналия век.

В този ред на мисли въпросът ми към г-жа Нинова е следният: Е, не ви ли писна? Не ви ли става неудобно, наистина? Всеки път с една и съща баница да черпите гладниците… Като дойдат избори или 24 май – и вие изведнъж вземете, че се сетите за българския език! А през останалото време си плямпате флуент инглиш я с детето, я с някой оръжеен брокер. Докато не изнасяте оръжие за Украйна.

Ех, Нинова, Нинова… Руски сядай да учиш, че ще ти трябва! Мани го тоя български език! Освен това ако действително ти пукаше толкова много за съдбата на българския език, то тогава да те питам, ти що не стана министър на културата при Киро Простия, вместо на икономиката? Всъщност, всичко знаем, защо, няма нужда да ми отговаряш…

Втората палячовщина пък е от вчера и е свързана с лице, което току-що бе излязло от фризьорски салон. Не става дума за Мая Манолова, а за ухилената до уши Къдрава Сю. Същата дама по-рано съобщи от телевизора, че Русия била натрупала много, много пари („кеш” по ПП) през последните години, като сега вече била готова да води продължителна война.

Верно ли, бе, гений? Ти на училище не си ли ходил, бе, шмиргел златен? Щото едва чак сега ли научаваш колко голяма и богата е Русия всъщност? И колко малък и жалък си ти.Въобще, как е възможно подобни недоразумения да си мислят, че могат да мислят вместо нас? Как? Докога ще им слушаме глупостите? Въпросите, разбира се са риторични, щото ние сме си единствените виновници за това, че днес ни управляват предимно фризьорки.

Какво нещо е обаче изкуственият интелект, а?! С един и същ софтуер три различни лелки получаваш! Щото за мен Митова от ГЕРБ е напълно аналогична с Асенова от ПП или пък с Нинова от БСП. Едни и същи жартиери на звездички ползват и трите.

Вижте, според мен е изключително важно да се знае отсега кои точно са презокеанските еничари, които реално ще ни вкарат във война с Русия. И които имитират загриженост за България, езика и народа. Важно е да ги знаем. Еничарите. Важно е да ги знаем предварително. Не за друго, а за да не си мислят, че историята току така ще вземе да ги забрави.

Абе, казвал съм го и преди, ще го кажа и сега – тъжна е нашата съдба. Продажниците отдавна са договорили нещастните ни житейски пътища, като през цялото време са го правили с мефистофелска усмивка, фалшив чар и безпардонна наглост. Загрижени за българския език, същите те, продадоха България. И всички нас, разбира се. Щото, помислете, кой има нужда от кашон без котка в него? Не и Шрьодингер. Не и онези, които смятат да стрелят по кашона. Истината е, че дори и най-заклетите вегетарианци, някъде дълбоко в себе си, харесват миризмата на мъртва плът.

П.С. Нинова, и да ти кажа последно, престани да ме съдиш. Не виждаш ли, че няма смисъл? Ако ти трябва пари, ела, имам познат с фирма за бързи кредитите, ще изтеглим 1000 лв, та да купим един буквар на детето. За да си чете на български азбуката, докато събира тен на Хънтингтън бийч в L.A.

Васил Петев

afera.bg

6 Коментара

Раф

3 months before

Блага като захар и отвратително отровна като подсладител. Това е Нинова

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.