ДВА ШАМАРА - ЗА УМНОКРАСИВИЯ, ЗА ЛЕВИЧАРА!

https://svobodnoslovo.eu/politika/dva-shamara-za-umnokrasiviya-za-levichara/114735 SvobodnoSlovo.eu
ДВА ШАМАРА - ЗА УМНОКРАСИВИЯ, ЗА ЛЕВИЧАРА!

Чета в „Труд“ горчивата изповед на Явор Дачков, онадсловена „До умните и красивите: Бягаш от очевидностите и реалността, търсейки времеубежище в мечтания и представи“.

Насочена към умните и красивите - в която откровено и самокритично си признава, че е бил един от тях навремето.

Примерът, който той представя като типична проява на техния/неговия тогавашен умнокрасив манталитет е от времето на варварските американски бомбардировки над Югославия - когато падна ракетата в Горна баня.

За него, тогавашният млад, умнокрасив водещ на предаването „Гласове“ по БНТ, никак не му харесало как в късната емисия отразили падането на ракетата. За него не трябвало да се обръща толкова внимание на падналата ракета, защото победата над злото била по-важна от някакъв разбит български покрив и разминали се на косъм от смъртта някакви си българи.

Мисля, че това е симптоматично за сегашните умнокрасиви, живеещи в свой измислен, паралелен свят, който няма нищо общо с реалността - „търсейки времеубежище в мечтания и представи“.

Които „упорстват, наричайки черното бяло по целия си морален конспект“.

Дачков характеризира тяхното поведение като „бяла книга на умнокрасивото времеубежище от моралната отговорност. Има нещо гротескно в бързината, с която всички морални крепости на така нареченото дясно се рушат от самото него.“

За Умнокрасивите победата над Злото е по-важна от притесненията, интересите и здравия разум на някакви си обикновени хорица и на някакви си необразовани и заблудени от „руската дезинформация“ българи - „путинофили“ и „русофили“!

А “Злото“ е всичко това, което се спуска като такова от Посолството и „Дезинформация“ е всичко онова, което се различава и на йота от „единствено правилните тези“ на американците и евроатлантиците!

А „Доброто“ - съответно както продиктуват от Посолството!

Като гледам родните умнокрасиви се сещам за Левите сектанти или Леви комунисти - наименованието на крайна фракция в Българската комунистическа партия, съществувала в периода 1919 – 1936.

„Левите сектанти смятат, че България се намира в навечерието на революция и затова издигат лозунги като „Всеобщо, открито, повсеместно настъпление“, „Завладяване на улицата“, „Завземане на земята“ и други.“

(Интернет)

Левичарите, които са предимно от средите на по-младите кадри, обвиняват Старата гвардия в прекалена пасивност и липса на здраво революционно чувство.

На 1 април 1925 г. в България е извършен най-големият терористичен акт. Това е и най-кръвопролитният акт на политически терор в световен мащаб към 20-те години на ХХ век. На Велики четвъртък група крайнолеви дейци на Военната организация (ВО) на Българската комунистическа партия (БКП) взривяват църквата „Света Неделя“ в центъра София.

При атентата загиват 134 души, а ранените са около 500, като част от тях умират по-късно от раните си.

Умнокрасивите също демонстрират подобни революционни левичарски умонастроения и възгледи, подходи и политики, въпреки че непрекъснато се тупат в гърдите, че са единствените и правоверни десни у нас.

Левичарите-Популисти с неукротима революционна жар организират митинги и шествия, говорят и действат за доставка на оръжия за Украйна и за убиване на възможно повече руснаци, говорят за преследване, задържане и дори ликвидиране на неправилните и несъгласните с техните тези у нас, за забрана на руската култура, низвергват, жигосват и заклеймяват всеки само поради факта, че е руснак и т.н.

Умнокрасивите-Левичари настояват за незабавно премахване на Паметника на Съветската армия, освободила Европа от фашизма; за смяна на името на Храм-Паметника „Св. Александър Невски“; за повсеместна смяна на наименования; за премахване на Паметника на Цар Освободител - и какви ли не още щуротии!

Всичко това поднесено с опасен революционен плам в очите и непоколебим левичарски устрем.

Само и само да получим едно потупване по рамото от Посолството, придружено със съответния щедър грант!

Дори тичат пред вятъра - предлагат неща, до които американците още не са достигнали, само и само да се натегнат подобаващо и да ги забележат и съответно оценят старанието им!

"Ти ще целунеш ръка, аз – двете ръце; ти ще целунеш скута, аз – краката; ти ще целунеш на друго място, аз – на още по-друго място."

("Бай Ганьо" - Ал. Константинов)

"Пази боже сляпо да прогледа!", казваше същият Алеко!

Както споменава с угризение Дачков - относно реакцията на също толкова умнокрасивия тогавашен президент П. Стоянов спрямо своите (на Дачков) собствени действия:

"Някакъв Дачков дойде при мен да ми вика, идеше ми да му забия два шамара и едвам се удържах".

Идва ми на днешните умнокрасиви левичари

да им забия по два шамара – и да мирясат!

Ама надали!

НИКОЛАЙ РИЗОВ

7 Коментара

Червената шапчица

преди 8 месеца

Явор Дачков е бившия съпруг на Любица Кулезич. Тук коментарите спират…

Коментирай

copy - paste

преди 8 месеца

Бомби с обеднен уран не са хвърляни в Сърбия. Обеднен уран имаше в 20 мм бронебойни снаряди на автоматичните роторни оръдия Вулкан тип Гатлинг, използавани от самолетите Ф16, А10, както и от Бойната машина на пехотата Брадли. 6 месеца след войната във Варна пристигна амер. кораб-болница, направи безплатни изследвания на стотици бг жени и установи 30% увеличение на рак на гърдата. Ракетата паднала в Горна баня не е съвсем случайно паднала там, не е и ударна от типа Томахоук с полвин тон бойна глава, а противолокационна тип Страйк и си има причина за да падне там. На позиция около София са развърнати БГ ПВО системи, но не е зразрешено да се вкючват в активен режим. Някакъв оператор на радиолокационна станция на своя глава решава да проследи как вървят нещата и включва РЛС станция.

Коментирай

copy - paste

преди 8 месеца

Самолет нанасящ удари регистрира , че е облъчен и веднага изстрелва антирадарна ракета по направление откъдето е облъчен. Операторът вижда пуска и веднага изключва станцията. Ракетата губи целта и лети произволно, докато падне някъде и затова и не е гръмнала. Още една такава ракета пада в полето и за нея не се шуми много. По този принцип с изключване на радари имитатори , фалшиви, истински и топлинни ловушки / микровълнови печки/ подп. Джордже Аничич и к-н Золтан Дани разиграваха американците и ги караха да удрят купи сено с ракети за 1,2 млн$ бройката. Най-накрая им бутнаха невидимите Ф117 и Б2 Спирит.

Коментирай

copy - paste

преди 8 месеца

За последния амер не признаваха, че е паднал в Хърватска, но като им пуснаха след 5 год запис с разговора АУАКС – Б2 забраняващ на екипажа да катапултира на сръбска територия , се спотаиха и до там. Капитан Дани успя да убеди амариканците, че той е сложил приставка негово „изобретение“ в чешката РЛС Тамара виждаща невидимките и успя да ги баламоса на тяхна теротория и им смъкна $ 10 млн. Сега е сладкар и прави пасти и торти, а пилотът на сваления Ф му гостува у дома.

Коментирай

Червената шапчица

преди 8 месеца

Балистичната ракета лети по суборбитална балистична траектория, откъдето произлиза и наименованието ѝ. Курсът ѝ се определя от законите на астродинамиката и балистиката. Полетът на балистичната ракета се състои от три етапа. През първия етап двигателят работи и ускорява ракетата, която може да е многостепенна. Това продължава от няколко десетки секунди до няколко минути. Управлението на ракетата се извършва само в първия етап от полета. Вторият етап представлява свободен полет и той е най-дълъг. През третия етап ракетата заедно с бойната глава навлиза обратно в атмосферата на земята към целта. И летището в окрайна изчезна... Май от там изтрелваха дронове...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.