Екшън в парламента! “Възраждане” изключи тримата депутати, предложили предатели в СОС! (ВИДЕО)

Лидерът на партията Костадин Костадинов даде извънреден брифинг в Народното събрание

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekshan-v-parlamenta-vazrazhdane-izklyuchi-trimata-deputati-predlozhili-predateli-v-sos-video/127061 SvobodnoSlovo.eu
Екшън в парламента! “Възраждане” изключи тримата депутати, предложили предатели в СОС! (ВИДЕО)

Лидерът на партията Костадин Костадинов даде извънреден брифинг в Народното събрание

Парламентарната група на партия "Възраждане" изключи тримата депутати, които са номинирали за общински съветници предателите в Столичния общински съвет.

 

Местната структура на "Възраждане" в София е поискала депутатите, номинирали предателите, да поемат отговорност. А днес е решено тримата депутати Иво Русчев, Николай Дренчев и Александър Арангелов да бъдат изключени. Отлюспването им обяви на извънреден брифинг в бившия партиен дом лидерът на партията Костадин Костадинов. Депутатите на "Възраждане" демонстрираха единство, заставайки зад лидера си по време на изявлението.

 

“Финансови стимули пред честта са избрали четиримата общинари на “Възраждане” в СОС, е тълкуванието на Костадинов за ситуацията. Той сравни вчерашното разпределение на постове в СОС с делене на парчета от баницата.

 

Костадинов призова останалите съветници на "Възраждане" да работят двойно и тройно. Лидерът на “Възраждане” предвижда безобразно крадене в следващите години - "Бог да пази София", смутено заяви той.

 

Тримата изключени обаче решили да останат в Народното събрание, на което Костадинов реагира категорично: "Предателство не се прощава."

 

Припомняме, че вчера групата на "Възраждане" в столичния общински съвет напрактика се разпадна след избора на председател, при който четиримата съветници Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов, Севделина Петрова подкрепиха кандидатурата на Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС. Така групата на "Възраждане" остава формално с трима представители от 8 излъчени на изборите. Първият общински съветник, който се отрече от "Възраждане" бе Иван Алексиев, който обяви напускането си веднага след изборите, дори и преди да се сформира групата в СОС. 

 

Не толкова драматично е положението на "Възраждане" като ПГ в 49-то Народно събрание, тъй като намаляването на групата с трима депутати не би могла да я разформирова, но затова пък по брой депутати и гласове ще остане на четвърто място и след монолитната парламентарна група на ДПС.

 

Припомняме, че "Възраждане" вкара 37 депутати, с един повече от ДПС. Сега обаче партията на Костадинов остава с 34.

 

Особено впечатление прави и изключването на Николай Дренчев, който е не само секретар на ПГ на "Възраждане", но и дългогодишен сътрудник на Костадин Костадинов . Дренчев бе и острие на формацията по въпросите на отбраната и националната сигурност. 

 

Какво още казаха от “Възраждане”, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

5 Коментара

Глас от народо

преди 2 месеца

Братя ,не се поддавайте на провокации. Сплотявайте се около доктор Костя. Он ни е новото гуру. Он ,че ни изведе от пустинята. Он ,че спре Искаро ,при Своге ,та да премине бедниот народ. Долу предателите и провокаторите. Да живей Русията и лично В.В.Путина.

Коментирай

Мунчо

преди 2 месеца

Кой насра гащите на Костя Европейкин?

Коментирай

Болен Лидеров

преди 2 месеца

Антиселекция на КОЙ? Deja vu.

Коментирай

Фриц Клингенберг

преди 2 месеца

Жалки СМЕШНИЦИ.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.