ЕКСКЛУЗИВНО! 1 000 000 ЕВРО ОТКРИТИ В ТАЙНА СТАЯ В КЪЩАТА НА ЕКСОБЛАСТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС ВАРНА И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ДПС САЛИ ТАБАКОВ! СГП МУ ПОВДИГА ОБВИНЕНИЕ ЗА ФИНАНСОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ! БРИЛЯНТНА РАБОТА НА АТНИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ!

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-1-000-000-evro-otkriti-v-tayna-staya-v-kashtata-na-eksoblastniya-predsedatel-na-dps-varna-i-obshtinski-savetnik-ot-dps-sali-tabakov-sgp-mu-povdiga-obvinenie-za-finansovi-prestaplen-2/136665 SvobodnoSlovo.eu
ЕКСКЛУЗИВНО! 1 000 000 ЕВРО ОТКРИТИ В ТАЙНА СТАЯ В КЪЩАТА НА ЕКСОБЛАСТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС ВАРНА И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ДПС САЛИ ТАБАКОВ! СГП МУ ПОВДИГА ОБВИНЕНИЕ ЗА ФИНАНСОВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ! БРИЛЯНТНА РАБОТА НА АТНИКОРУПЦИОННАТА КОМИСИЯ!

Както стана ясно на 21 юни т.г., Комисията по противодействия на корупцията /КПК/ след няколко месечно разследване влезе в къщата на бившия областен председател на ДПС – Варна и сегашен общински съветник от ДПС – Сали Табаков.

Екипите на КПК бяха подпомагани от екипи на МВР – Варна.

Обстойно бяха претърсени както къщата, така и офиса на Сали Табаков, както и дома на тъста му, през чиято фирма минаха 28 милиона, получени от обществени поръчки от МОН.

Разпитани са много свидетели, както и са извършени множество следствени, които продължават от екипите на КПК на терен във Варна.

При обиска на къщата на бившия областен председател на ДПС – Варна и сегашен общински съветник на ДПС във Варна, на Сали Табаков му става лошо. Това се случва преди да му бъде наложен първоначално полицейски арест от 24 часа. Откаран е в болница във Варна, след което е откаран в болнично заведение в столицата.

Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинение на Сали Табаков за извършени тежки финансови престъпления, а Варненската окръжа прокуратура отделно е образувала досъдебно производство за откритите незаконни патрони.

В къщата на Сали Табаков са открити 20 000 незаконно притежавани патрона за късо оръжие.

В къщата на бившия областен председател на ДПС – Варна Сали Табаков е открита и тайна стая, замаскирана с шкафове и мебели, в която екипите на КПК са открили … 1 000 000 евро в кеш.

Открити са и килограм злато и гранати.

Открити са и множество други уличаващи доказателства, както и фалшиви ордери.

СГП ще наложи мярка за неотклонение на Сали Табаков, който понастоящем е отведен в болница в столицата.

Брилянтна работа на Комисията по противодействие на корупцията /КПК/, която месеци наред работи по това разследване тихо, професионално и хладнокръвно, за да закове разработката до успешен край.

Междувременно стана ясно, че областният председател на ДПС Шумен Айсел Руфат ще бъде отстранена от поста, поради изключително близки и тесни отношения със Сали Табаков.

Както вече стана ясно Филиз Хюсменова – депутат от ДПС от Варна, лансирана от Сали Табаков, също настават лоши дни, поради близостта си с Табаков като негов „параван“.

Източник: afera.bg

4 Коментара

Червената шапчица

1 week before

Филиз Хюсменова ще свири на друга флейта...

Коментирай

Червената шапчица

1 week before

Семейство са на ваканция на морето... Съпругата: - Скъпи, нашият син утре навършва пълнолетие и мисля, че вече трябва като мъж с мъж да му обясниш какво прави кравата с бика, овцата с овена, свинята с нереза... - Чудесно, съгласен съм, скъпа...! Вика синът им да се приближи и му казва: - Сине, ще имаме много важен мъжки разговор с теб. Сипи си една ракия...! Ти, спомняш ли си, когато оня ден бяхме на онова скатано плажче до лагуната...?! И там видяхме две голи мацки да се къпят, зяпахме ги и... накрая ги опънахме...?! Е, майка ти иска да знаеш, че тва също го правят кравите, овцете, прасетата...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.