Ексклузивно в “Свободно слово”! Акад. Николай Денков: Преговори с Брюксел са възможни до края на ноември

Милиардите от ЕС са необходими за създаване на нови работни места, заяви премиерът

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-akad-nikolay-denkov-pregovori-s-bryuksel-sa-vazmozhni-do-kraya-na-noemvri/117836 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Акад. Николай Денков: Преговори с Брюксел са възможни до края на ноември

Милиардите от ЕС са необходими за създаване на нови работни места, заяви премиерът

“Ако изтеглим от Европейската комисия внесените териториални планове за енергиен преход на въглищните региони, няма да има за какво да преговаряме. В Брюксел се обсъждат конкретни текстове, а не намерения“, за пореден път обясни премиерът акад. Николай Денков в парламента.

 

“Който иска правителството да изтегли плановете, се опитва да провали неговите усилия да развие енергетиката в България. Това би блокирало възможността да се направи план за трансформация на регионите, защото милиардите от Европейския съюз (ЕС) са необходими за създаване на нови работни места, за привличане на инвеститори, за социални мерки, за всичко, от което се нуждаят хората в областите Стара Загора, Кюстендил и Перник през следващите години”, обясни акад. Денков.

 

 

Преговори с Брюксел са възможни до края на ноември т.г., но те ще се водят в рамките на европейските регламенти. Регламентите имат силата на закон и не можем да ги нарушаваме, каза министър-председателят от трибуната на Народното събрание. „Тези, които призовават да не ги изпълняваме, всъщност имат скрита мисъл: „Дайте да излезем, ако можем, от Европейския съюз, но още не знаем как“. Защото българското население, за ваше съжаление, в по-голямата си част е проевропейско“, обърна се акад. Денков към депутатите от „Възраждане“.

 

Той подчерта, че подписването на споразумението и неговото легитимиране от парламента е поискано от протестиращите и всеки, който го отхвърля, не уважава тяхното желание. В отговор на поредна инсинуация акад. Денков отново поясни, че очакваните от ЕС между 3 млрд. и 4 млрд. лв. за въглищните региони няма да бъдат разпределяни между приятелски фирми, а инвестирани в икономическо развитие и нови работни места.

Какво още каза министър-председателят, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.