Ексклузивно в “Свободно слово”! Асен Василев подкани здравния министър да подаде оставка, вместо да прави “циркове” и да блокира държавата (ВИДЕО)

“Ако един министър не може да си осигури подкрепа за действията, най-разумно е да подаде оставка”, коментира Йордан Цонев

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-asen-vasilev-podkani-zdravniya-ministar-da-podade-ostavka-vmesto-da-pravi-cirkove-i-da-blokira-darzhavata-video/122741 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Асен Василев подкани здравния министър да подаде оставка, вместо да прави “циркове” и да блокира държавата (ВИДЕО)

“Ако един министър не може да си осигури подкрепа за действията, най-разумно е да подаде оставка”, коментира Йордан Цонев

“Имахме разговор с г-н Цонев по повод приемането на бюджета, разбрахме се новата програма да започне с вече приетите от комисията данъчни закони утре в зала, след което следващата седмица да се приеме големият бюджет, оставащите данъчни закони и малките бюджети, за да може да ги приемем после и на второ четене за да посрещнем Коледа с бюджет”, заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков министърът на финансите Асен Василев, който даде брифинг в парламента заедно с председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев от ДПС.

 

“Бюджетната процедура и бюджетът няма да стане заложник на шефа на коя да е болница. По този повод аз имам коментар. Ако не се приеме бюджетът това автоматично значи, че политиката, която аз водя, не се приема и ще си подам оставката. Правилният начин за всеки един министър е да има абсолютна самостоятелност в политиката, която той води и хората, които назначава. Но ако това не бъде подкрепено и той не може да убеди партиите и премиера за подкрепа, правилният път е да си подаде оставката, а не да прави циркове”, категоричен бе Василев.

 

На въпрос ще поиска ли оставката на здравния министър, той отвърна, че не е негова работа. “Това, за което се обадих вчера да кажа на г-н Борисов е, че няма как бюджетът на държавата да стане заложник на независимо кой шеф на болница. Моето лично мнение е, че ако един министър не може да си осигури подкрепа за политиката, която провежда, най-правилното нещо е да си подаде оставката”, разясни финансист номер едно.

 

По думите му, бюджетът за култура е увеличен значително спрямо миналата година, с над 50 млн. лв. за сценичните изкуства и с над 28,5 млн. лв. за музеи, читалища и библиотеки.

 

Какво още казаха Асен Василев и Йордан Цонев, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.