Ексклузивно в “Свободно слово”! Атанас Зафиров, БСП: Управляващите искат да харижат на Украйна последната надеждна защита на софийското небе!

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-atanas-zafirov-bsp-upravlyavashtite-iskat-da-harizhat-na-ukrayna-poslednata-nadezhdna-zashtita-na-sofiyskoto-nebe/117238 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Атанас Зафиров, БСП: Управляващите искат да харижат на Украйна последната надеждна защита на софийското небе!

 

“Зенитно-ракетните комплекси С-300 ще бъдат изпратени във воюващата страна под формата на боеприпаси”, заяви народният представител

“Оголването на софийското небе ще стане по същия начин, който обсъждахме неотдавна. Първо се подаряват боеприпасите, след което става ясно, че и самите комплекси са неизползваеми. Следващата стъпка е да бъдат подарени и комплексите”. Това заяви народният представител от БСП Атанас Зафиров. 

По думите му, днес е свикано извънредно заседание на комисията по отбрана, с точка за предоставяне на такива боеприпаси за Украйна като колегите дори не са се постарали в мотивите си да обяснят какво точно ще бъде предоставено като единствено са обяснили, че това са боеприпаси с дефекти според тях. В същото време Украйна е декларирала, че има капацитета да вкара в употреба такива боеприпаси. Логичният въпрос е “Защо Украйна има този капацитет и най-вече защо България го няма?”, попита Зафиров пред събралите се в кулоарите репортери.

“Сега въпросът е дали следващата стъпка ще бъде даряването и на зенитно-ракетните ни комплекси”, обърна се към управляващите червеният депутат. 

Той обясни, че проектът за решение е в разрез с цитирания в текста чл.16 от Закона за отбраната, който всъщност казва, че парламентът упражнява контрол върху органите на изпълнителната власт и никъде не казва, че парламентът може да дарява боеприпаси и въоръжение. 

“БСП категорично настоява за оставката на военния министър Тодор Тагарев и ще постави въпроса по всички възможни начини и методи на политическо въздействие и няма да се примирим докато не ни се даде отговор - какви точно ракети ще бъдат давани, колко от тях, как това ще се отрази върху боеспособността на българската армия и е ли това първата стъпка към даряването на самите зенитно-ракетни комплекси, защото е логично - като останем без въоръжение вече няма какво да ги правим.”

Какво още каза Атанас Зафиров, вижте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

1 Коментара

Глас народен

преди 7 месеца

Предатели и боклуци пропаднали, винаги трябва да помните, че Въжето и Куршумът ви Чакат и, че Умиране ИМА - Отърване НЯМА от Новия Народен СЪД! Смърт за Всички ГАДОВЕ!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.