Ексклузивно в “Свободно слово”!  Бойко Борисов: Лена държеше лаптопа с имената, като се договаряхме с ПП-ДБ за НЗОК!

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-boyko-borisov-lena-darzheshe-laptopa-s-imenata-kato-se-dogovaryahme-s-pp-db-za-nzok/122207 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”!  Бойко Борисов: Лена държеше лаптопа с имената, като се договаряхме с ПП-ДБ за НЗОК!

Партията на „Промяната“ еднолично ръководи здравната каса, еднолично ръководи здравното министерство, а от нас се изисква да носим солидарна отговорност за здравеопазването в България и всичко останало, коментира лидерът на ГЕРБ

 

“Подуправителят на НЗОК трябваше да бъде излъчен от ГЕРБ-СДС!”, заяви в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който коментира опита на (не)коалиционните им партньори от ПП-ДБ да блокират избора на номинирания от тях проф. Момчил Мавров.

 

“Колегите не си държат на думата“, подразни се той, визирайки скандалите срещу номинацията на ГЕРБ.

 

„Като договаряхме този несъвместим-съвместим модел на НЗОК, те извадиха лаптопа прочетоха името на сегашния управите и ние го подкрепихме. Хубав, лош - тяхно предложение, подуправителят трябваше да е от нас. Към днешна дата ние нямаме заместник-министър в здравеопазването, партията на „Промяната“ еднолично ръководи здравната каса, еднолично ръководи здравното министерство, а от нас се изисква да носим солидарна отговорност за здравеопазването в България и всичко останало“, коментира  Борисов.

 

„Те не удържаха на думата си. Колегите днес ми се разсърдиха. Когато шефът е от ПП, няма значение кой е заместник. Ние стоим в управлението, защото много се направи в евроатлантическата част на това правителство. Има шанс да имаме напредък по Шенген. Трябява да има търпение и възпитание. Слушах днес – няма парламентаризъм, става въпрос само за договорен пост. Министърът е техен, премиерът- техен, от какво са недоволни“, попита лидерът на ГЕРБ.

 

“На срещата, на която е договарян управител и подуправител бяха Кирил Петков, Лена Бориславова, Асен Василев, с които има договорка. С мен бе Десислава Атанасова и Томислав Дончев. Лена Бориславова няма лошо, че е била. Тя държеше лаптопа и четеше от него“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

 

„Много имена по много теми бяха в нейния лаптоп. След 2 мин. попитах за името и те трябваше пак да вадят лаптопа. Интересува ме кой пише в тоя лаптоп, а не кой го съобщава“, настоя Борисов. „Не може те да казват на най-голямата партия, че няма да има зам.-министър“, добави той като поясни, че има здрави нерви.

 

По повод обвиненията, че ГЕРБ „играят” с „Възраждане”, които не се включиха в гласуването и така направиха възможен изборът на проф. Момчил Мавров, Борисов реагира така: “Те си играят с „Възраждане”, във Варна, в София и по страната. Те самите „Възраждане” казаха как им клечат пред вратата”, категоричен бе той.

 

Относно заявката на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски да стане премиер, Борисов заяви: „За разлика от Денков - Пеевски е опитен. И в момента, в който академикът се хвана на неговите писма и почна да му отговаря, той сам се въздигна на нивото на Пеевски. Те се възползват като скачени съдове, и запълват вакуума, който има в управлението“, коментира лидерът на ГЕРБ.

 

Какво още каза Бойко Борисов, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

 

1 Коментара

Иванчоолу

преди 5 месеца

Само не ни обяснявай, че някаква долна курва била определяла и дирижирала живота ни...., че ни писна....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.