Ексклузивно в “Свободно слово”! Бойко Борисов: Не сме разследващ орган и тези комисии са повече говорилни, винаги съм бил за истината

https://svobodnoslovo.eu/politika/ekskluzivno-v-svobodno-slovo-boyko-borisov-ne-sme-razsledvasht-organ-i-tezi-komisii-sa-poveche-govorilni-vinagi-sam-bil-za-istinata/121775 SvobodnoSlovo.eu
Ексклузивно в “Свободно слово”! Бойко Борисов: Не сме разследващ орган и тези комисии са повече говорилни, винаги съм бил за истината

“Аз винаги съм бил за истината. И след като в обществото има няколко мнения, след като има няколко виновни страни, добре е да има комисия, която да разгледа тези факти и обстоятелства“. Това заяви ексклузивно пред журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод новосъздадената временна анкетна комисия, която ще разглежда имало ли е полицейско насилие на протестите от 16 ноември.  

 

„Ние не сме разследващ орган и тези комисии са повече говорилни, но обществото има нужда да разбере кой, защо и как разреши на агитки на провеждат мирен протест, кой вкара хората в тесните улички и разбира се полицаите трябва да разберат веднъж завинаги, че паднал човек не се рита. Това е основен закон дори в спорта, дори в най-кървавите бойни спортове", добави той.

 

„Основната вина е на българския футболен съюз, защото една седмица разиграваха феновете и в един момент полицията се оказа, че няма нито надлежните планове, нито възможност да се подготви за това „предварителнознаещо се“, че ще завърши така събитие. Това е правителство на ПП и всички освен Мария Габриел са техни министри“, добави лидерът на ГЕРБ.

 

По повод исканата оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, Борисов заяви, че темата е затворена от първия ден. Лидерът на ГЕРБ припомни, че има професионално ръководство, което преди това трябва да даде съответните указания и да направи подготовка.   

 

По отношение на Бюджет 2024 Борисов коментира:  „Министър Асен Василев разбра, че парламента в една парламентарна република взима окончателните решения. В последните дни изключително активно работи с нашата парламентарна група.

С подобен подход много по-лесно ще се решат проблемите в некоалицията. Но категорично няма да превръщаме доносите в държавна политика. Държавна сигурност и БКП ми дойдоха до гуша вече с назначенията им в Столична община и навсякъде“. 

 

Какво още каза лидерът на ГЕРБ, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

 

1 Коментара

гошо

преди 5 месеца

Осъждан за лъжа, патологичен лъжец с това си твърдение пак лъже.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.